26.03.2020

Nuorten SM-liigassa oli jo ehditty aloittaa pudotuspelit, kun torstaina 12. maaliskuuta Jääkiekkoliiton hallitukselta tuli tieto, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy kuluneelta kaudelta.

A-Nuorten kausi 2019-2020 oli kuitenkin varsin ansiokas. Ennen kauden alkua Kärpät osallistui vuosittain järjestettävään Junior Club World Cupiin. Turnauksen taso oli kova, sillä vastaan asettuivat mestarijoukkueet Euroopasta sekä yhdistelmäjoukkueet Pohjois-Amerikasta. Kärpät palasi Venäjän Sotšissa pelatusta turnauksesta mukanaan pronssiset mitalit. Saavutus enteili hyvää alkavalle kaudelle Nuorten SM-liigassa.

Kuva: JCWC2019

Syyskaudella pelatun alkusarjan jälkeen, Kärpät johti sarjaa ja pääsi vuoden alussa aloittamaan jatkosarjan piikkipaikalta. Tammikuussa järjestetyssä Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa A-Nuoret palkittiin Vuoden joukkueena. Menestyksekäs runkosarja huipentui, kun joukkue teki Nuorten SM-liigan historiaa kirjauttamalla uudeksi piste-ennätykseksi 123.

Kuva: Jussi Määttä

Runkosarjan päätteeksi palkittiin Nuorten SM-liigan parhaita:

Joel Blomqvist:
Jorma Valtonen -palkinto
(Paras maalivahti)

Tuukka Tieksola:
Saku Koivu -palkinto
(Paras hyökkääjä)
Kari Jalonen -palkinto
(Pistepörssin voittaja)
Raimo Helminen -palkinto
(Tehopelaaja)

Lisäksi Blomqvist ja Tieksola valittiin All Stars -kentälliseen, ja Olli Vanttaja toiseen All Stars -kentälliseen.

Jääkiekkoliitto palkitsi myös nuorisomaajoukkueiden parhaita pelaajia. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin Aatu Räty, ja alle 17-vuotiaiden maajoukkueen parhaaksi Viljami Marjala.

Kausi 2019-2020 oli osaltamme antoisa monessakin mielessä. Pääsimme heti alkusyksystä pelaamaan erittäin laadukkaan kansainvälisen turnauksen Venäjälle. Se antoi meille hyvän mahdollisuuden mitata jo varhaisessa vaiheessa, missä pelimme menee, ja saimme loistavan tilaisuuden hioutua yhteen hienon kokemuksen kautta.

Runkosarjan alussa pelasimme tiuhaan tahtiin pelejä, ja selvisimme peliruuhkasta kiitettävästi. Muutenkin alkukautta leimasi tasaisuus. Meillä ei ollut suurempia notkahduksia, ja saimme kerättyä pisteitä tasaiseen tahtiin.

Loppusarja oli tälläkin kaudella erittäin laadukas. Kaikki ottelut olivat tasoltaan kovia, eikä mikään joukkue saanut yhtään ilmaista pistettä. Koimme yhden selkeästi heikomman pätkän loppusarjan keskivälillä, mikä antoi meille hyvän mahdollisuuden tutkailla kriittisemmin pelimme vahvuuksia ja kehitettäviä asioita.

Selvitettyämme suvantovaiheen, pystyimme pelaamaan kauden parasta peliämme sarjan lopussa, ja odotimme Playoffs-vaihetta nälkäisinä. Kevät loppui tällä kaudella koronaviruksen aiheuttamaan sarjojen sulkemiseen, mikä jäi tietenkin harmittamaan. Kokonaisuutena jos miettii, niin kaudesta jäi kuitenkin hyvin positiivinen maku, ja se jätti varmasti menestyksennälkää tuleville kausille.

Pelaajistolle iso kiitos siitä intohimosta ja sitoutumisesta, millä koko kauden toimitte. Apuvalmentajat ja fysio tekivät mahtavan työn auttaakseen pelaajia kehittymään, ja se onkin junioripuolen ykköstehtävä. Uskon, että jokainen pelaaja on saanut ainakin jotain oppia omalle uralleen. Huolto, lääkintä ja kuljetus ovat toimintamme tuki ja turva, ja ne ovat meillä varmasti maan kärkeä.

– Päävalmentaja Ville Mäntymaa

Kuva: JCWC2019

Joukkueessa pelasivat:

Maalivahdit
#30 Suutarinen Severi
#31 Meriläinen Leevi
#35 Blomqvist Joel

Puolustajat
#2 Mourujärvi Joona
#3 Yli-Suutala Santeri
#4 Rousu Juuso
#5 Koskenkorva Samu
#8 Niemelä Topi
#9 Juusola Viljami
#22 Vanttaja Olli
#25 Paaso Arttu
#26 Niskala Jaakko

Hyökkääjät
#7 Hyry Arttu
#10 Tieksola Tuukka
#11 Antti-Roiko Aki-Petteri
#12 Ruotsalainen Eetu
#13 Kantola Eerik
#14 Moilanen Jesse
#15 Puhakka Petteri
#16 Hyvärinen Elias
#17 Antti-Roiko Aleksi
#18 Heikkala Ville
#19 Järvitalo Tommi
#20 Koskenkorva Jesse
#21 Myllyaho Antti
#24 Räty Aku
#27 Tuomaala Samu
#28 Tuomaala Arttu
#29 Räty Aatu
#33 Kiviniemi Joona
#34 Marjala Viljami

Ville Mäntymaa, päävalmentaja
Miikka Järvenpää, valmentaja / joukkueenjohtaja
Valtteri Immonen, valmentaja
Roope Koistinen, maalivahti- ja videovalmentaja
Jenny Uusimaa, fysiikkavalmentaja / fysioterapeutti
Janne Saarinen, huoltaja
Tommi Härkönen, huoltaja