20.09.2019

Oulun Kärpät jatkoi vahvoja otteitaan Liigassa, kun tänään neljännestä pelistä irtosi yhtä mones voitto. Perjantai-illan ottelussa joukkue haki pisteet Ilvekseltä ja matkaa huomiseksi uuteen vieraspeliin. Alivoima- ja maalivahtipeli nousivat isoon rooliin.

Kärpät pelasi vaiherikkaan ottelun Ilveksen kanssa ja onnistui hakemaan voiton maalein 1–3 (0–1, 1–1, 0–1). Huolimattomuus ja jäähyt olivat kostautua, mutta erinomaisessa torjuntavireessä pelannut Patrik Rybar söi laukaukset ahneesti ja piti joukkueensa pystyssä. Kauden ensiesiintymiset tehneet Jesse Koskenkorva ja Julius Hermonen olivat maalivahdin tavoin ratkaisevassa roolissa.

1.erä

Kotiyleisö sai vettä niskaansa jo avausminuutilla, kun Janne Pesonen laukoi kiekon tarkasti Ilveksen maaliin. Kärppien ensimmäisen hyökkäyksen käynnistivät Jakub Krejcik ja Radek Koblizek, joista jälkimmäinen vei kiekon hyökkäysalueelle ja löysi Pesosen hyvältä paikalta, eikä konkarin kova veto jäänyt Lukas Dostalin suojuksiin. Kärpillä oli paikkoja lisäosumille, kun joukkue pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta lukemiin ei tullut enää muutoksia erän aikana.

2.erä

Kärpille illan toinen erä saattoi olla syksyn heikoin Otto Karvisen helpottavaan maaliin asti. Ilves teki ahkerasti töitä ja loi jatkuvasti tilanteita vieraiden päädyssä. Kärpät sai kymmenen minuutin aikana kolme jäähyä, mutta joukkueen alivoimatilasto pysyi tahrattomana kerta toisensa jälkeen. Takaiskulta ei kuitenkaan vältytty. Kärppäpakkien virheen kautta Joona Ikonen pääsi läpiajoon ja onnistui toisella yrityksellään ohittamaan Rybarin. Toisessa päädyssä Dostal oli ollut täysin työtön, kunnes 35. peliminuutilla Hermonen lähetti kiekon kohti maalia ja Karvinen ohjasi sen sisään. Lukemissa 1–2 lähdettiin kohti kolmatta ja viimeistä erää.

3.erä

Ilves painoi voimalla Kärppien maalille. Kotijoukkue sai mahdollisuuksia tasoittaa peli ylivoimalla, kun Krejcik ja Koskenkorva istuivat jäähyaitiossa. Kärppien alivoima kesti myös nämä tilanteet mallikkaasti Rybarin ottaessa komeita torjuntoja. Kun Ilves ei tehnyt maalia, Kärpät teki. Ottelun loppuhetkillä Jesse Puljujärvi ja Hermonen paineistivat Ilves-maalilla ja kiekko ajautui täysin vapaalle Koskenkorvalle, joka laukoi kauden ensimmäisessä Liiga-pelissään pelivälineen reppuun. Ilves taisteli lopussa ilman maalivahtia, mutta Rybar kesti ja Kärpät vei Hakametsästä pisteet 1–3.

Rybar oli mestarillinen tolppien välissä. Hänelle merkittiin ottelussa peräti 29 torjuntaa ja Dostalille 17. Kärppien tehokkain pelaaja oli Hermonen, jonka pisteet olivat miehen uran ensimmäiset Suomen pääsarjassa.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner kiitteli ottelun jälkeen maalivahtia sekä alivoimayksikköä. Myös Hermonen ja Koskenkorva saivat ansaitut kehut.

Kova taistelu. Ensimmäisessä erässä me onnistuimme hyvin ja sen jälkeen loppu olikin sitten taistelua. Ilves oli tosi fyysinen ja nopea niin kuin tiedettiin. Tarvittiin huippuluokkaista maalivahtipeliä, ja Rybarilta nähtiin uskomattoman hieno ottelu. Meidän alivoimalta myös hieno taistelu. Uusille pelaajille ensimmäiset Liiga-pelit, ja heiltäkin aivan huikea suoritus.

Kärpät on aloittanut Liigan neljällä perättäisellä voitolla. Huomenna voittoputki on vaarassa katketa, kun joukkue matkaa JYPin vieraaksi. Valmentaja uskoo, että samoilla eväillä on jatkettava, jotta pistetili jatkaisi kasvuaan.

Otetaan happea hetken aikaa, ja taas viideltä samanlainen taistelu päälle. Pelinkuva ei varmasti hirveästi muutu. Kaikki ottelut ovat olleet tosi tiukkoja. Sama työmäärä ja puolustusasenne täytyy olla tapissa myös huomenna.