20.10.2020

Kärpät on valinnut eLiiga-edustajikseen kaksi paikallista peluria. Kristian ”Kriketsi17” Veijola ja Paul ”Pleemaker” Arontie odottavat innolla kotikaupunkinsa seuran edustamista.

Liiga ja Telia järjestävät 1. marraskuuta alkaen eLiiga-turnauksen, jossa Liiga-seurojen edustajat kilpailevat paremmuudesta NHL 21 -pelissä. Kärpät on valinnut edustajakseen kaksi oululaista herrasmiestä; Kristian ”Kriketsi17” Veijolan ja Paul ”Pleemaker” Arontien.

Kristian Veijola on Änärin suomenmestari mallia 2019. Tämänvuotisessa ESM-turnauksessa tie nousi pystyyn pudotuspeleissä. Mies itse kuvailee tappiota työtapaturmaksi, joita sattuu aika-ajoin, kun kilpailu kärjessä on äärimmäisen tasaista. Itseluottamus on kuitenkin tapissa, kun kaksikko ryhtyy valmistautumaan eLiigaan.

Voittohan se on totta kai tavoitteena. Mielestäni meillä on yksi parhaista kaksikoista tässä sarjassa. Kärkipelaajien kanssa pelit ovat kuitenkin usein sellaista puolustustaistelua. Kissa-hiiri -leikkiä, jossa haetaan sitä parasta mahdollista maalipaikkaa.

NHL-pelisarja saa joka vuosi uuden version, jossa peliin tuodaan usein nippu uusia ominaisuuksia. Veijola nostaa esiin, että uuden pelin opettelu on aina oma prosessinsa. Peliin tehtävät päivitykset ja tasapainotukset saattavat joskus sekoittaa pelaajia.

Niin kauan kun peli pysyy hyvänä, niin uskon, että meidänkin pelimme kulkee. Ensimmäinen päivityksen jälkeen saa aina vähän ihmetellä, kun peli saattaa olla hyvinkin erilainen.

Paul Arontie on niittänyt menestystä 6v6 -pelimuodossa. Arontien joukkue on voittanut kaksi euroopanmestaruutta, kolme suomenmestaruutta ja yhden eSHL-mestaruuden. Arontiellä on jo aiempaa historiaa Kärpistä, sillä hän pelasi Kärpissä C-nuoriin asti. Liiga-joukkueen pukuhuoneessa pyöriikin tällä hetkellä useita Arontien entisiä joukkuekavereita. Arontie suhtautuu e-urheiluun intohimoisesti, ja Liiga-joukkueiden yhteistä sarjaa on miehen mukaan odotettu.

Mahtavaa, että kaikki Liiga-joukkueet ovat tässä mukana. Se on lajin kasvun kannalta tärkeintä. Upea homma, että pääsee nimenomaan Kärppiä edustamaan, sillä olen Oulusta kotoisin ja aina kannattanut Kärppiä.

eLiigan runkosarja käynnistyy 1.11. Voit tutustua turnaukseen tarkemmin Telia Esports Seriesin sivuilla!