25.02.2021

Oli kyse pelitapaturmasta, sairastumisesta tai mistä tahansa terveydenhuoltoon liittyvästä asiasta, Kärpissä käännytään pitkäaikaisen kumppanin, eli Terveystalon puoleen. Kumppanuuden juuret juontavat aina 90-luvun loppupuolelle, kun Terveystalon edeltäjä ODL ja Kärpät sopivat yhteistyöstä. Misa Miihkinen sekä Jukka Tikanto ovat jo vuosia toimineet Kärppien yhteyslääkäreinä. Tikanto on ensisijaisesti vastuussa edustusjoukkueesta, kun taas Miihkinen hoitaa pääosin U20-joukkueen asioita. Lisäksi miesten hoitopiiriin kuuluu myös muu organisaation henkilökunta.

“Niin pelaajien kuin johtoryhmänkin asiat voidaan hoitaa suoraan minun kanssani. Välillä jopa puolisoiden ja muun perheen asiatkin. Aika semmoinen kokonaisvaltainen on se joukkueen lääkärin toiminta – ei hoideta pelkästään sitä pelaajan pelissä tullutta vammaa, vaan kyllä siinä pyritään auttamaan kaikessa muussakin. Tärkeimpänä tehtävänä on huolehtia siitä, että saadaan mahdollisimman sujuvasti pelaajat ja kaikki muutkin toimihenkilöt tutkimuksiin ja hoitoihin”,

Miihkinen avaa yhteyslääkärin monipuolista toimenkuvaa.

Terveystalo tarjoaa terveys-, työterveys- ja sairaanhoitopalveluja yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille sekä julkiselle sektorille noin 100 paikkakunnalla noin 180 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Verkostoltaan ja liikevaihdoltaan se on Suomen suurin terveyspalvelualan yritys.

“Terveystalolle on hieno kunnia-asia, että saadaan olla Kärppien kaltaisen pohjoissuomalaisen lippulaivan yhteistyökumppanina. Meillä on laaja-alaiset palvelut; löytyy kaikki mahdolliset kuvaukset, leikkaukset, kuntoutukset – mitä ikinä tarvitaankaan.”

Lääkärit toimivat tiiviissä yhteistyössä joukkueiden fysiotiimien kanssa. Työnjako karkeasti kuvailtuna on, että lääkäri tekee diagnoosit ja antaa suuntaviivat siihen, miten kyseessä olevaa vammaa tai vaivaa hoidetaan, ja sen päivittäinen kuntoutus tapahtuu hallilla.

“Tosi hyvä on se dynamiikka siinä, miten se ryhmä toimii. Lääkäri ei todellakaan yksin hoida koko palettia. Lääkäri antaa alkukatsauksen jälkeen ne suuntaviivat, joiden mukaan sitten edetään siellä hallilla päivittäisessä arjessa”,

Miihkinen kehuu yhteistyön sujuvuutta.


Yhteistyö on toiminut saumattomasti molempiin suuntiin, ja Kärppien fysiikkavalmentaja Samppa Jaakola onkin ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Terveystalon kanssa.

“Terveystalon suuntaan on jatkuva kontakti, jonka kautta saadaan neuvontaa ja ohjeistusta. Meillä on suora yhteys heihin, joten yhteydenpito ja toiminta Terveystalon ammattilaisten kanssa on helppoa.”