23.08.2019

Perjantain kunniaksi Kärpät julkaisi kapteenistonsa kaudelle 2019-2020. C-kirjainta rinnassaan kantaa Lasse Kukkonen. Varakapteeneina toimivat Jussi Jokinen sekä Shaun Heshka.

Vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan Kukkonen oli luonnollinen valinta kapteenin tehtävään.

“Lassen pelillinen taso on edelleen huippuluokkaa ja hänellä on henkiset ominaisuudet johtaa joukkuetta.”

Toiseksi varakapteeniksi valittu Jussi Jokinen palasi kärppäpaitaan viime helmikuussa. Jokinen on kaikkien aikojen eniten NHL-pelejä pelannut oululainen.

“Jussi on särmä, pedantti ja tekee kaikki pienetkin asiat mahdollisimman hyvin. Hänellä on kova kilpailuvietti ja hän haluaa voittaa yksittäisiä tilanteita kentällä”, Manner taustoittaa Jokisen valintaa.

Toiseksi varakapteeniksi valittu Shaun Heshka on omalla käytöksellään ja omistautuneisuudellaan noussut yhdeksi Kärppien johtavista pelaajista. Heshkan valinta varakapteeniksi kertoo joukkueen kunnioituksesta kanadalaispuolustajaa kohtaan.

“Valinta kapteenistoon on minulle suuri kunnia. Tämä on nyt neljäs kauteni Kärpissä, ja tällä valinnalla osoitettiin, että minuun luotetaan ja että olen tärkeä osa joukkuetta. Omalta osaltani pyrin pitämään joukkueen päivittäisen tekemisen tasoa korkealla sekä tukemaan muita pelaajia”, Heshka kommentoi valintaansa.