19.08.2020

Kärpät on julkaissut kapteenistonsa kaudelle 2020-2021. C-kirjainta rinnassaan kantaa Mika Pyörälä. Varakapteeneina toimivat Jussi Jokinen sekä Jesse Puljujärvi.

Pyörälä on aiemmin toimittanut varakapteenin tehtävää, mutta C-kirjainta hän kantaa alkavalla kaudella ensimmäistä kertaa urallaan Liiga-tasolla. Pyörälä johtaa Kärppien SM-liigahistorian kaikkien aikojen runkosarjan piste- ja maalipörssiä. Liigassa Pyörälä on edustanut yksinomaan kasvattajaseuraansa Kärppiä, ja ollut mukana voittamassa viisi SM-kultaa, kaksi SM-hopeaa sekä kaksi SM-pronssia. Kärppien päävalmentaja Mikko Mannerin mukaan valinta Jokisen ja Pyörälän välillä oli vaikea.

Jussi tai Mika olisi voinut kumpikin hyvin olla kapteeni. Spede on tehnyt pidemmän uran Kärpissä ja sitä kautta on hieman luonnollisempi jatkumo.

Toisena varakapteenina jatkaa viime kaudelta tuttuun tapaan Jussi Jokinen. Hyökkääjä oli mukana voittamassa SM-kultaa sekä keväällä 2004 että keväällä 2005, kun oululaiset nappasivat Kanada-maljan nimiinsä. Kevään 2005 jälkeen Jokinen suuntasi Pohjois-Amerikkaan, ja edusti eri NHL-joukkueita aina kauteen 2017-2018 asti.

Molemmat ovat loistavia omalla persoonallaan johtavia pelaajia. Mika on vähän hiljaisempi tyyppi ja puhuu vähän harvemmin. Jussi taas puhuu vähän enemmän painavampaa sanaa ja käy asioita läpi kopissa.

Kaudeksi 2019-2020 paluun Kärppäpaitaan tehnyt Jesse Puljujärvi toimii kapteeniston kolmantena jäsenenä. Vasta 22-vuotias Puljujärvi solmi uuden yksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa elokuun alussa. Hyökkääjä nousi viime kaudella yhdeksi Liigan parhaista pelaajista ja toi mukanaan Kärppäjoukkueeseen paljon ratkaisuvoimaa. Nyt nuorelta mieheltä odotetaan isoa roolia myös pukukopin puolella.

Se on osa sitä, miten me uskotaan, että pystytään Jesseä auttamaan eteenpäin. Kapteenin tehtävä on kantaa vastuuta muistakin ihmisistä. Ja silloin, kun kannat vastuuta muista ihmisistä, niin ensimmäinen tapa on hoitaa omat asiat mahdollisimman hyvin. Jesse on viimeisen päälle kapteenihenkinen tyyppi. Hän tarvitsee hieman kehitystä tunteiden käsittelyssä pelikentällä, ja me uskotaan, että tällainen vastuullinen tehtävä auttaa häntä siinä.

Kärppien kapteenistoon kuuluvat myös puolustajat Mikko Niemelä ja Shaun Heshka.

Shaun edustaa meidän ulkomaalaispelaajiamme. On tärkeää, että heilläkin on ääni kapteenistossa. Mikko Niemelä on Kärppien franchise-pelaajia. Hän on pala kerrallaan noussut A-maajoukkueeseen asti. Hän on luonnollinen valinta kapteenistoon.