11.12.2021

Kärpät kärsi 4-6 tappion Tapparalle kotikaukalossaan. Huolimaton pelaaminen tarjosi vieraille liikaa mahdollisuuksia, eikä loppukiri riittänyt kovasta yrityksestä huolimatta.

Asiaa yhtään kaunistelematta, Kärppien avauserä oli tuloksellisesti katastrofi. Tappara otti ohjat käsiinsä erän lopun tehohetkellä, kun Kristian Kuusela vei ensin joukkueensa 0-1 johtoon ajassa 16:32. Tästä 14 sekuntia myöhemmin verkko heilui uudemman kerran, kun Topi Rönni pääsi nautiskelemaan uransa ensimmäisestä Liiga-maalista. Tämä ei vielä 17-vuotiaalle hyökkääjälle riittänyt, sillä Rönni ehti viimeistelemään vielä toisenkin osuman ennen erän päätöstä. 0-3 maali syntyi ajassa 19:43.

Valonpilkahdus Kärppien erään oli Topi Niemelän kavennusmaali, joka syntyi neljä sekuntia ennen päätössummeria.

Askel oikeaan suuntaan toisessa erässä

Vaikka Kärpät hävisikin toisen erän maalein 1-2, oli se pelillisesti askel oikeaan suuntaan. Tappara avasi maalinteon, mutta Aleksi Mustonen iski erän puolivälissä kauden viidennen maalinsa, tuoden Kärpät jälleen kahden maalin päähän. Kyle Platzer kuitenkin onnistui ohittamaan Stanislav Galimovin viidennen kerran, mikä tarkoitti myös venäläisvahdin ottelun päättymistä. Maalille luisteli Joel Blomqvist.

Loppukiri

Päätöserässä kaukaloon luisteli suututettu Kärpät. Juhamatti Aaltosen kiukkuinen lämäri nollakulmasta ohitti Tappara-vahti Christian Heljangon ajassa 43:52, ja Kärpät oli jälleen kahden maalin päässä. Ennen erän puoltaväliä taululla olivat jo lukemat 4-5, kun Troy Bourke ohjasi takatolpalta joukkueensa maalin päähän. Syöttöpisteet osumaan kirjauttivat Juhamatti Aaltonen ja Aku Räty, jolle syöttö oli jo illan kolmas.

Kärpillä oli puoli erää aikaa rakennella tasoitusosumaa, mutta lepoedulla otteluun lähtenyt Tappara oli ottelun viimeisen kympin selkeästi kevyemmällä jalalla liikkeellä. Kärppien loppuminuuttien pyöritykset ilman maalivahtia eivät tuottaneet toivottua lopputulosta, ja lopulta Tyler Morley viimeisteli tyhjään maaliin illan loppulukemat 4-6. Kolme sarjapistettä matkasi Tapparan mukana Tampereelle.

Kärpät pelaa ennen joulutaukoa vielä kaksi ottelua. Tulevana maanantaina edessä on ottelu Ilvestä vastaan Tampereella, Nokia Arenalla. Perjantaina 17.12. Kärpät isännöi kotiottelussa Porin Ässiä.