27.10.2021

Kärpät ja Pelicans tarjoilivat Raksilan yleisölle viihdyttävän ja tasaisen ottelun, joka päättyi kotijoukkueen juhliin. Aku Räty osui varsinaisella peliajalla ja voittomaalikisassa, Juhamatti Aaltonen taituroi ratkaisuhetkillä.

Ottelun avauserässä riitti vauhtia. Kummassakin päässä nähtiin kourallinen maalipaikkoja, joista laadukkaimmista vastasi Kärpät. Erinomaisia vetopaikkoja aukesi useammalle pelaajalle, ja kertaalleen Tuukka Tieksola vapautti Julius Hermosen läpiajoonkin. Pelicans-vahti Emil Larmi kuitenkin torjui varmannäköisesti, ja Pelicans-puolustus varjeli myös omaa päätään jämäkästi. Illan ensimmäinen rangaistus vihellettiin Aku Rädylle, ja Pelicans kiitti mahdollisuudesta. Iikka Kangasniemi vei omansa johtoon 17:42. Syöttöpisteet tšekkikaksikolle, Jiri Smejkal ja Lukas Jasek. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Pelicansin 0-1 johdossa.

Toisen erän avauspuoliskolla Pelicansille aukesi kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta Stanislav Galimov toimi Kärppien maalilla alivoiman viimeisenä lukkona, venyen tarvittaessa paraatipelastuksiinkin. Kärpät sai illan ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa erän puolivälin jälkeen, kun Juuso Jämsen komennettiin istumaan kakkosta korkeasta mailasta. Aku Räty kiitti ja kuittasi Kärpät tasoihin komealla rannelaukauksella ajassa 32:05. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Topi Niemelä ja Troy Bourke. Toiselle erätauolle lähdettiin 1-1 tasatilanteessa, kun Kärpät selvitti erän lopussa vielä yhden alivoiman.

Kolmatta erää mentiin pitkään rinta rinnan, ennen kuin vierasjoukkue iski. Jiri Smejkalilla oli helppo työ viimeistellä Iikka Kangasniemen tarjoilusta 1-2 johtomaali. Kärpille jäi seitsemän minuuttia aikaa kairata itsensä tasoihin, mikäli mieli sarjapisteille.

Ajassa 57:23 mahdollisuus tarjoiltiin hopealautasella, kun Miika Roine komennettiin jäähyboksiin, ja ilman maalivahtia pelannut Kärpät haki tasoitusta kuudella neljää vastaan. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta kaksi sekuntia sen päättymisen jälkeen Raksilan yleisö sai todistaa taideteosta. Iin taikuri Juhamatti Aaltonen pujotteli itsensä näyttävästi maalin edustalle, ja tarjoili vielä syötön Petter Emanuelssonille. Ruotsalaishyökkääjän millintarkka laukaus painui maalin etukulmaan ajassa 59:25, ja Kärpät nousi tasoihin. 2-2 lukemista siirryttiin jatkoajalle.

Paikkansa oli kummallakin joukkueella, mutta jatkoaika ei tuottanut maalia. Edessä oli voittomaalikisa. Kärpiltä Aku Räty iski kaksi näyttävää maalia ja Pelicansin Lukas Jasek onnistui kertaalleen. Kaksi sarjapistettä jäi Ouluun maalein 3-2.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Mikkelissä Jukureita vastaan ja lauantaina SaiPaa vastaan Lappeenrannassa.