20.03.2022

TPS – Kärpät 3-2 (JA)

Kärpät kohtasi runkosarjan viimeisessä vierasottelussaan TPS:n. Kärppien kolmannen erän loppukirin ansiosta ottelu ratkaistiin vasta jatkoajalla. Hyökkääjä Juhamatti Aaltonen kirjautti itselleen Liiga-uransa 200:nnen syöttöpisteen.

4 690 katsojaa oli saapunut sunnuntai-iltapäivänä Gatorade Centeriin seuraamaan TPS:n ja Kärppien välistä kauden neljättä kohtaamista. Ottelun ensimmäisen vitosen jälkeen Liigan paras ylivoimajoukkue Kärpät pääsi kokeilemaan maalintekoa viidellä neljää vastaan, kun hyökkääjä Jaedon Descheneau sai rangaistuksen kiinnipitämisestä. Vaikka Kärpät hallitsikin ensimmäisessä erässä hyvin kiekkoa, jäi viimeistely piippuun. TPS sen sijaan käytti omat tilaisuutensa tehokkaammin ja kapteeninsa Juhani Jasun johdolla kotijoukkue pääsi huudattamaan yleisöä ajassa 14:26.

Toiseen erään lähdettiin lukemissa 1-0. Avauserän draaman kaari toistui myös seuraavalla kaksikymppisellä. Erän alkuun Kärpille avautui TPS-jäähyn myötä ylivoimatilanne, mutta tulos jäi syntymättä. Ajassa 37:25 kotijoukkue onnistui toistamiseen maalinteossa, kun hyökkääjä Mikael Pyyhtiä pääsi Kärppien puolustuspään aloituksesta iskemään kiekon verkkoon.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen loppukirin aloitti hyökkääjä Tuukka Tieksola ajassa 46:27.  Tieksola murtautui ketjukaverinsa Ville Leskisen ja puolustaja David Sklenickan avustuksella otolliselle maalintekopaikalle ja viimeisteli 2-1 kavennusosuman. Kärpät sai tästä selvästi lisää virtaa hyökkäyspeliinsä. Kotijoukkue pyrki hanakasti puolustamaan johtoasemaansa, joka lopulta kuitenkin mureni varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Kärpät oli jo hetkeä aiemmin komentanut maalivahti Joel Blomqvistin vaihtoaitioon hakeakseen lisäosumia kuudella viittä vastaan. TPS-puolustaja Niklas Arellin purkuyritys omalta puolustusalueelta epäonnistui, kun kiekko lensi katsomoon. Tästä seurasi kotijoukkueelle kahden minuutin rangaistus. Oululaisten sinnikäs taistelu tuotti lopulta hedelmää, kun hyökkääjä Ville Leskinen pääsi iskemään 2-2 tasoitusosuman. Syötöt maaliin kirjattiin Juhamatti Aaltoselle sekä Mika Pyörälälle. Aaltoselle syöttöpiste oli Liiga-uran 200:s.

Jatkoaikaa oli ehditty pelata puolitoista minuuttia, kun Kärppien jäähyaition ovi avattiin toisen kerran ottelun aikana. Hyökkääjä Ville Koivunen sai rangaistuksen kiinnipitämisestä ja peliä jatkettiin alivoimalla kolmella neljää vastaan. Ylivoimalla TPS:n Elmeri Eronen sinetöi ottelun kotijoukkueen nimiin, ja lisäpiste jäi Turkuun.

“Hieno peli kaikin puolin. Yleisö oli hienosti mukana ja sitä kautta pelissä oli mielestäni hyvää tunnetta ja meininkiä. Vastustaja oli erittäin sitoutunut, kurinalainen ja kärsivällinen omassa pelaamisessaan. Peli on aina rehellinen ja kaveri oli tänään meitä tuon verran parempi. Meillä oli nousujohteinen esitys. Kaksi ensimmäistä erää oli ihan kivaa pelaamista, mutta sellainen viimeinen pelaamisen ja voittamisen vimma puuttui ja se näkyi tuloksenteossa. Saatiin parannettua sitä kolmanteen erään, päästiin tasoihin ja sen jälkeen jatkoajalla kirvelevä tappio. Tästä taas legendaarisesti hyvät asiat mukaan ja tiettyjä asioita pyritään koko ajan kehittämään. Ei muuta kuin eteenpäin!”,

kommentoi Kärppien valmentaja Ville Mäntymaa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Voiton myötä TPS varmisti paikkansa kuuden parhaan joukossa, mihin Kärpilläkin on vielä mahdollisuus. Runkosarjan viimeinen ottelu KooKoota vastaan on jatkopelien kannalta varsin merkittävä – panoksena on muun muassa kotietu ensimmäisen kierroksen pudotuspeleihin.

Nyt tarvitaan ääntä. Nyt tarvitaan tunnetta. Nyt tarvitaan TEITÄ arvoisa yleisö. Lämpimästi siis tervetuloa osaksi runkosarjan loppuhuipennusta! Liput otteluun löydät nopeiten Ticketmasterista.