12.09.2019

Oulun Kärpät ja Hämeenlinnan Pallokerho käynnistivät uuden Liiga-kauden. Viime vuoden finaalipari pelasi tasaväkisesti, mutta Kärppien nuoriso-osaston jätkät Topi Niemelä ja Justus Annunen ratkaisivat pelin oululaisille. Seuraavaksi ottelut jatkuvat lauantaina Raksilassa.

Kärpät saapui vierailulle Hämeenlinnaan, missä HPK pääsi nostamaan mestaruusviirinsä kotihallinsa kattoon. Pelissä juhlia viettivät vuorostaan oululaiset, kun loppulukemiksi jäivät 2–3 (0–0, 2–2, 0–1). Kausi avautui siis parhaalla mahdollisella tavalla, ja Kärpät palaa kotiin kolme pistettä taskussaan.

1.erä

Avauserä oli vauhdikas, vaikkakin hätäilyä ja huolimattomuuttakin oli paljon. Molemmilla joukkueilla oli kiekon kanssa pieniä ongelmia, sillä monet syötöt ja laukaukset eivät olleet lähellekään tarkkoja. Kärppien virheestä avautuikin erän paras paikka HPK:lle, kun kiekko kimposi päädyn kautta täysin vapaalle Mikko Lahtelalle, joka laukoi huipputontilta kiekon Justus Annusta päin. Kärpillä oli tilaisuus tehdä ensimmäinen maali 15. peliminuutilla, kun Shaun Heshkan laukauksesta syntynyt irtokiekko pomppi Mika Pyörälälle, joka ei onnistunut nostamaan kiekkoa HPK:n Joona Voutilaisen ylitse. Nollassa nollassa päättyi kauden ensimmäinen erä.

2.erä

Avauserän maalittomuus pyyhkiytyi mielestä, kun toisessa erässä maaliverkko heilui neljästi. Kauden ensimmäinen maali merkittiin Heshkalle, jonka syöttöyritys maalin eteen kimposi HPK-mailasta Voutilaisen selän taakse. Sitä ennen pistävän syötön Heshkalle antoi Radek Koblizek. Kärppien 0-2-maali meni niin ikään oranssipaitaisen pelaajan kautta sisään. Sami Anttila oli vasemmalla laidalla ja yritti löytää joukkuekaveria takatolpalta, mutta jälleen HPK:n puolustajan maila oli väärässä paikassa ja kiekko meni maaliin.

HPK tuli peli mukaan heti Anttilan maali jälkeen. Seuraavassa hyökkäyksessä Miro Ruokonen puski laidalta sisään ja nosti kiekon Annusen patjan yli. Erän neljäs maali merkittiin Niklas Frimanille, jonka tarkka laukaus löysi tiensä yläkulmaan heti Kärppien alivoiman loputtua. HPK oli saada kolmannen maalin aivan erän lopussa. Kiekko päätyi maaliin, mutta tuomarit huomasivat tilanteessa maalivahdin häirintää eikä kotijoukkue päässyt johtoon.

3.erä

Pelin viimeinen erä oli loppuun asti jännittävä. Erässä nähtiin vain yksi maali ja se syntyi Liiga-debyytin tehneen Topi Niemelän mailasta. Jussi Jokinen kiersi maalin taakse ja löysi Niemelän keskikaistalta, minne 17-vuotias puolustaja oli röyhkeästi luistellut. Voimakas ja tarkka laukaus HPK:n maaliin ja kiekko nuorukaiselle talteen.

HPK pääsi erän puolivälissä kahdesti ylivoimalle, mutta Kärppien puolustus Annusen johdolla kesti isäntien maaliyritykset. Ottelun viimeiset kaksi minuuttia pelattiin kuudella viittä vastaan, kun HPK pelasi ilman maalivahtia. Annusen alue oli ruuhkainen useaan otteeseen, mutta peliväline ei enää pomppinut Kärppien maaliin. Kärpät kesti ja näin ollen vei Liigan avauspisteet Hämeenlinnasta maalein 2–3.

Annunen oli ottelun lopussa melkoisessa tulituksessa. Hänelle merkittiin koko ottelusta yhteensä 23 torjuntaa ja Voutilaiselle 18.

Topi Niemelä oli haluttu mies pelin jälkeen media-alueella. Hän kommentoi debyytin olleen unohtumaton, etenkin kun sen sai tehdä kärppänutussa.

Lapsesta asti olen kannattanut Kärppiä, ja nyt se iso unelma viimein toteutui. Tunnetta oli paljon mukana. Tämä oli yhden maalin peli ja hyvä taistelu koko joukkueelta kantoi voittoon.

Puolustaja toteaa ja siirtää huomion itsestään joukkueeseen.

Uran avausmaalin voi tehdä ainoastaan kerran. Pelikiekko jää Niemelälle ja sille on jo paikkakin varattuna.

Huoneen hyllylle jonnekin näkyvälle paikalle se menee.

Pistetili on nyt avattu ja seuraavaksi Kärpät valmistautuu kauden ensimmäiseen kotipeliin. Lauantaina Oulun Energia Areenan valot syttyvät, kun Kärpät ja Sport kamppailevat voitosta. Liput löydät kätevästi Ticketmasterista. Tervetuloa!