17.04.2023

Kuukauden päivät on ehtinyt kulua siitä, kun Kärppien Liiga-joukkueen kausi päättyi. Tänä aikana seura on analysoinut asioita sen suhteen, miksi Kärpät aloittaa nyt uuteen kauteen valmistautumisen sen sijaan, että se taistelisi siitä kirkkaimmasta palkinnosta.

”Vähän on vedetty ensin happea. Olen oppinut tämän 2013, kun on viimeksi ollut vastaavanlainen tilanne. Haluttiin vähän rauhoittaa tilannetta ja katsoa, mitä tapahtuu. Ei todellakaan olla oltu toimettomina, vaan palavereita on pidetty todella paljon ja yritetty oppia tehdyistä virheistä”,

pohjustaa Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

 

Harri Aho irtisanoutuu tehtävästään

Urheilujohtaja Harri Aho on irtisanoutunut Oulun Kärpät Oy:n palveluksesta. Ahon irtisanoutuminen astuu voimaan välittömästi.

Aho on toiminut Kärppien urheilujohtajana vuodesta 2009 lähtien. Hänen aktiiviaikanaan Kärppien edustusjoukkue saavutti kolme Suomen mestaruutta, yhden SM-hopean sekä yhden SM-pronssin.

”Harri on ollut mukana voittamassa mitaleja ja mestaruuksia. Hän on tehnyt aivan huipputyötä. Tässä kohtaa haluan sanoa Harrille vilpittömät kiitokset Kärppien puolesta siitä, mitä hän on osakeyhtiön puolella tehnyt”,

kiittää Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

Organisaatiolla on edessään uuden urheilujohtajan rekrytoiminen. Toimenkuvan täyttämiseen saakka joukkueen rakentamista jatkavat yhteistuumin nuorten kehityspäällikkö Jari Laukkanen, kehitysjohtaja Lasse Kukkonen sekä toimitusjohtaja Virkkunen yhteistyössä edustusjoukkueen valmennuksen kanssa.

”Mielestäni paras ratkaisu Kärpille on, että haemme vetäjää urheilutoimenpuolelle laajasti ulkopuolelta. Olen itse siinä mukana auttamassa Tommia. Siihen saakka, että löydämme tehtävään uuden ihmisen, rakennamme arkea yhdessä Laukkasen ja Lauri Marjamäen kanssa”,

kommentoi Kukkonen.

”Isossa kuvassa joukkue on aika lailla valmis. Muutamia palasia totta kai vielä etsitään, ja uskon, että ne siihen löydetäänkin”,

Kukkonen jatkaa.

 

Valmennuksessa panostetaan erikoistilanteisiin sekä fysiikkapuoleen

Lauri Marjamäki jatkaa Kärppien edustusjoukkueen vastuuvalmentajana kevääseen 2025 ulottuvalla sopimuksella. Marjamäen kanssa valmennustiimissä jatkavat Ari Hilli, Toni Sihvonen ja Ville Mäntymaa. Sihvosen ja Mäntymaan sopimukset kattavat kauden 2023-2024, Hillin sopimus ylettyy aina kevääseen 2026 saakka.

Tulevaisuudessa Kärppien Liiga-joukkueessa tullaan tekemään muutoksia erikoistilannepelaamiseen.

”Meidän ylivoima oli kolmanneksi huonointa koko Liigassa ja alivoima toiseksi huonointa. Kaikki ymmärtää, että jos lukemat ovat tuollaiset, niin tosi vaikeaksi menee voittaminen. Lisäksi haluamme tasakenttäpeliin lisää pelinopeutta”,

toteaa Marjamäki.

Fysiikkavalmentajana jatkaa Samppa Jaakola, jonka rinnalle toiseksi fysiikkavalmentajaksi tulee Jenny Huttula Kärppien U20-joukkueesta. Jaakolan sopimus on voimassa kevääseen 2027 saakka, ja Huttulan sopimus kattaa kaudet 2023-2025.

Lisäpanostusta urheilulliselle puolelle haetaan kuluneen talven aikana rakennellusta yhteistyöstä Vuokatin kanssa. Kehitysjohtaja Kukkonen kertoo kyseessä olevan pidempiaikainen projekti, joka tulee tulevaisuudessa olemaan selkeä kilpailuetu Kärpille.

 

Lisäksi Oulun Kärpät Oy:n toimiston puolella nähdään muutoksia, kun vastuu ottelutapahtumaan ja kumppanuussopimuksiin liittyvistä asioista siirtyy yhteyspäällikkö Ilkka Mikkolalle. Toimiston henkilökunta työskentelee jatkossa hänen alaisuudessaan.

 

Pelaajasopimuksista seura tiedottaa myöhemmin.