23.06.2022

Kärpät on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen puolustaja David Rundbladin kanssa. 31-vuotiaan ruotsalaispelaajan hankinta täydentää Kärppien pakiston alkavalle kaudelle.

Rundblad on pelannut useamman vuoden NHL:ssä, yhteensä 113 ottelua. Alunperin hän on St. Louis Bluesin ykköskierroksen varaus. NHL-urallaan mies on edustanut Ottawa Senatorsin, Phoenix Coyotesin ja Chicago Blackhawksin organisaatioita. Blackhawksissa hän saavutti Stanley Cup -mestaruuden kaudella 2014-2015. 

Edelliset viisi kautta puolustaja on pelannut KHL:ssä. Maailman toiseksi kovimmassa sarjassa Rundbladin seuroja ovat olleet SKA Pietari sekä HK Sotši.

Liiga sarjana ei ole Runbladille ennestään tuttu, mutta mies kertoo kuulleensa paljon hyvää Kärpistä.

“Tiedän, että kyseessä on huippuseura, jonka tavoitteena on voittaa. Kaikilla, joiden kanssa olen puhunut, on ollut ainoastaan hyvää sanottavaa Kärpistä. En ole koskaan pelannut yhtään suomalaista seurajoukkuetta vastaan, mutta kuulemani mukaan Liiga on tasokas sarja täynnä hyviä pelimiehiä. Jääkiekko on jääkiekkoa, joten aion tehdä lujasti töitä ja nauttia pelistä!”

“Viime kaudella roolini oli puolustavampi, mutta tykkään kiekollisesta pelistä ja tiedän olevani siinä vahva.”

Urheilujohtaja Harri Aho myöntää seuranneensa Rundbladin uraa aina tämän juniorimaajoukkuevuosista lähtien. Ahon mukaan Kärppien rosteri täydentyy taitavalla sekä hyvin luistelevalla ja peliä avaavalla puolustajalla.

“Hän on kansainvälisen tason pelaaja, jolla on erittäin kova historia jääkiekkoilijana. Stanley Cupin voittajana todellinen profiilihankinta koko Liigan mittakaavassa. Neuvottelut etenivät melko vauhdilla, ja näin se yleensä meneekin, kun nuolet osoittavat samaan suuntaan sekä pelaajalla että seuralla. Erittäin hienoa saada David osaksi joukkuetta!”