08.12.2021

Kärppien kolmen pelin viikko käynnistyy tänään kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan.

Kärpät lähtee uuteen peliviikkoon äärimmäisen tasaisen sarjataulukon neljänneltä sijalta. Matkaa kakkossijaan on vain kaksi pistettä, eikä sarjakärki TPS:kään ole kuin neljän pisteen päässä.

Viime viikolla Kärppien ohjelmassa oli kaksi ottelua. Torstai-illan joukkue vietti Turussa, missä tuloksena oli 4-3 tappio sarjakärjelle. Lauantaina joukkue hyppäsi kotikaukaloonsa Oulussa ja nappasi Porin Ässistä 3-0 voiton. Joel Blomqvist kirjautti kauden ja uransa toisen nollapelin 25 torjunnalla.

Tänään Kärpät saa vieraakseen Tampereen Ilveksen, jota joukkue ei ole vielä kuluvalla kaudella kohdannut. Joukkueet tulevat toisilleen varmasti kuitenkin pian tutuiksi, sillä kauden kaikki neljä ottelua pelataan verrattain ripeään tahtiin. Kärpät matkustaa heti ensi maanantaina Tampereelle, ja kauden kolmas ja neljäs keskinäinen ottelu pelataan heti tammikuussa.

Nuori Ilves mukana kärkikahinoissa

Lokakuussa nähdyn lyhyen suvantovaiheen jälkeen Ilves on saanut pelinsä raiteilleen erinomaisesti. Liigan nuorimpiin joukkueisiin kuuluva tamperelaisnippu on lokakuun puolenvälin jälkeen hävinnyt vain kolmesti varsinaisella peliajalla ja voittanut 12 ottelua pelaamastaan 16:sta.

Viime viikonloppuna Ilves sai uuden kodin, kun Tampereella vietettiin Nokia Arenan avajaisviikonloppua. Ilves oli perjantain avajaisillan herra ja hidalgo, kun Aleksi Saarela iski hattutempun vajaaseen kymmeneen minuuttiin ja johdatti Ilveksen komeaan 3-6 voittoon. Lauantaina tarina oli kuitenkin toinen, kun ärsyyntynyt Tappara kuritti paikallisvastustajaansa peräti lukemin 0-7.

Keski-iältään Liigan kolmanneksi nuorimman joukkueen tehokkaimpana pelaajana on kuluvalla kaudella häärännyt kokenut kettu, Petri Kontiola. Konna on iskenyt pelaamassaan 24 ottelussa pisteet 5+11=16. Mainitsemisen arvoista on ollut myös puolustaja Les Lancasterin pelaaminen. Ajoittain joukkueensa kultakypärää kantanut yhdysvaltalainen on kerännyt samaiseen 24 otteluun pistesaldon 3+13=16.

Vaikka kukaan yksittäinen pelaaja ei ole pisteillä mässäillyt, on Ilves tehnyt joukkueista kolmanneksi eniten maaleja tällä kaudella, 84 kappaletta.

Lauantaina loukkaantunut Wellman sivussa 6-8 viikkoa

Kärppien valmennus on tehnyt ketjukoostumuksiin muutoksia viime lauantain jäljiltä. Ykkösketju on pysynyt ennallaan, mutta kolme alempaa ketjua on saatettu uuteen muotoon. Uutena miehenä nelosketjun laitaan hyppää Ville Heikkala, joka on pelannut kuluvalla kaudella pääosin Mestistä Kokkolan Hermeksen riveissä. Pakistossa ainoa muutos on seiskapakin tontilla, kun Arttu Paaso pelaa ensimmäisen Liiga-ottelunsa sitten lokakuun lopun. Kärpät tänään:

Pyörälä – Koskenkorva – Mäenalanen
Koivunen – Bourke – Emanuelsson
Räty – Mustonen – Aaltonen
Hermonen – Hyry – Heikkala

Ohtamaa – Niemelä M
Byström – Niemelä T
Teppo – Rindell
Paaso

Galimov
(Blomqvist)

Kärppien kokoonpanosta puuttuu Casey Wellman, joka jätti viime lauantain ottelun kesken loukkaantumisen takia. Yhdysvaltalaishyökkääjän vamma vaati leikkaushoitoa, ja toipumisaika on ensimmäisen arvion mukaan 6-8 viikkoa.

Areenalla Joulupuu-keräys

Illan ottelun yhteydessä Oulun Energia Areenalla suoritetaan Joulupuu-keräys.

Joulupuu ry on voittoa tavoittelematon järjestö, joka vapaaehtoisten paikalliskeräyksien kautta toimittaa joululahjoja eriarvoisessa asemassa olevien perheiden lapsille ja nuorille. Lahjat tavoittavat saajansa suoraan virallisten vapaaehtoisten Joulupuu-paikalliskeräyksien kautta ilman välikäsiä tai kuluja. Lahjan keräystä varten voit tuoda paketoituna tai paketoimattona.

Keräykseen on mahdollista osallistua myös rahalahjoituksella verkkopankin tai MobilePayn kautta. Lisätietoja keräyksestä: oulu.joulupuu.org

Kärpät – Ilves Oulun Energia Areenalla kello 18:30 alkaen. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!