20.06.2024

Kärpät on solminut kauden 2024-2025 kattavan pelaajasopimuksen keskushyökkääjä Patrik Virran kanssa. 28-vuotias Virta on alun perin Hämeenlinnan Pallokerhon kasvatti. Debyyttinsä Liigassa hän tekikin HPK-paidassa, mutta paremmin mies muistetaan TPS:n ja Tapparan riveistä. Hyökkääjä kuului joukkueidensa johtaviin pelaajiin niin Turussa kuin Tampereellakin kantaen varakapteenin A-kirjainta rinnassaan useamman kauden ajan. Tapparassa pelatessaan hän saavutti joukkueineen kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta.

Liigan lisäksi Virta on ehtinyt edustaa urallaan monipuolisesti eri sarjoissa. Mieheltä löytyykin kokemusta niin Mestiksestä, KHL:sta, SHL:sta ja nyt viimeisimpänä DEL:sta, missä hän pelasi kuluneella kaudella ERC Ingolstadtin vahvuudessa.

”Patu on monipuolinen sentteri – edelleen nuori, mutta jo kokenut pelaaja, joka on ehtinyt voittamaan urallaan mestaruuksia. Pelurilla on nopea pelipää ja rightin kätisyys on plussaa niin aloitusympyrässä kuin ylivoimallakin. Persoonasta kertoo paljon se, että hän on usein ollut myös joukkueensa kapteenistossa. Uskon Patun tuovan meille juonikkuutta keskikaistalle ja johtajuutta joukkueeseen”,

kommentoi Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski tuoreinta pelaajahankintaa.