27.03.2021

JYP oli tehokkaampi ja piti pisteet kotonaan lauantai-iltana. Kärppien tehot jäivät avauserän jälkeen piippuun ja kotijoukkue hyödynsi paikkansa päätöserässä.

Kärpät tuli otteluun vakuuttavasti sisään, kun vierasjoukkue vastasi ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista. Ensin Tino Metsävainio päätti pitkän maalittoman putkensa Julius Hermosen maukkaasta tarjoilusta ajassa 2:34, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Mika Pyörälä ohjasi joukkueensa 0-2 johtoon. Osuma oli Pyörälän uran 199:s maali Liigassa. Kärpillä oli mahdollisuus mennä jo 0-3 johtoon ennen erän puoltaväliä, kun ottelun avausmaaliin syöttöpisteen saalistanut Radek Koblizek pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Hikisen avauserän pelannut Markus Ruusu kuitenkin torjui Koblizekin yrityksen. JYP nousi erässä vielä maalin päähän, kun Valtteri Kakkonen onnistui ajassa 14:13.

JYP lähti toiseen erään täynnä tulta ja tappuraa, eikä aikakaan, kun peli oli tasan. Samuel Helenius karkasi läpiajoon ja tasoitti pelin, kun erä oli ehtinyt vanhentua vain 50 sekuntia. Toinen erä oli kokonaisuutena kotijoukkueelta hienokseltaan vahvempi kuin ensimmäinen, mutta Kärpät hallitsi kuitenkin kiekollista peliä. JYP-vahti Ruusulle oltiin kirjattu 40 minuuttiin peräti 24 torjuntaa. Justus Annusella torjuntoja oli seitsemän.

Kolmanteen erään Kärpät toi napsun lisää asennetta ja vauhtia, mutta erinomaisessa vireessä ollut Markus Ruusu jatkoi vakuuttavia otteitaan. Päätöserä eteni maalittomana lähes viimeiselle viisiminuuttiselle asti, ennen kuin verkko heilui. Jerry Turkulainen pääsi ampumaan ylivoimalla erinomaiselta paikalta, ja kotijoukkue siirtyi 3-2 johtoon reilut viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Kärpät pääsi hakemaan tasoitusta vielä ylivoimalla ottelun lopussa, mutta tehoja ei löytynyt. Roni Allen viimeisteli loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikolla kolmen ottelun voimin. Tiistaina Oulussa vierailee Tappara ja torstaina HPK. Lauantaina luvassa on vierasottelu KooKoota vastaan.