30.01.2024

Kärpät – Lukko 1-2 (VL)

Yleisömäärä: 3928

Tiistain Ladies’ Night -teemaottelussa Kärpät kohtasi Raksilassa Rauman Lukon. Joukkueiden neljäs – ja runkosarjan viimeinen – keskinäinen kohtaaminen oli edeltäjiensä tapaan äärimmäisen tasainen. Aiemmat kolme keskinäistä olivat päättyneet varsinaisen peliajan jälkeen Lukolle.

Tänään Kärpät oli kiinni kolmessa pisteessä aina ottelun ensimmäiseltä kymmenminuuttiselta kolmannen erän loppuhetkille saakka. Ajassa 07:34 19-vuotias kärppähyökkääjä Maxim Korpimäki iski Liiga-uransa ensimmäisen maalin. Korpimäen 1-0 maaliin syöttöpisteen ansaitsi Ville Koivunen.

Avausmaalin jälkeen tilastoihin merkittiin pari kappaletta kärppäjäähyjä, mutta ei lisämaaleja. Kolmas Kärpille vihelletty jäähy oli kuitenkin kotijoukkueelle liikaa. Kun koukkaamisrangaistusta oli kulunut 29 sekuntia, Lukko löi lisää vettä myllyyn komentamalla maalivahti Daniel Lebedeffin vaihtoaitioon. Kuudella neljää vastaan Lukon kultakypärä Sebastian Repo toi vieraat tasoihin ja venytti ottelun loppuratkaisua jatkoajalle.

Viiden minuutin jatkoaika ei riittänyt tuomaan selvyyttä lopulliseen tulokseen, ja näinpä jaossa ollut lisäpiste ratkottiin voittolaukauskilpailussa, jossa Lukko oli tänään vahvempi.

Keltamustat pitävät parhaillaan sijaa viisi, kun runkosarjaa on pelattuna 3/4.

Kärppien peliviikko jatkuu back to back -kohtaamisilla sarjakärki Tampereen Ilvestä vastaan. Ensin joukkueet kamppailevat pisteistä perjantaina Tampereella kello 19:30 alkaen, minkä jälkeen heti lauantaina otetaan yhteen Raksilassa. Lauantain kotiottelu starttaa poikkeuksellisesti kello 18:00, ja liput tähän huippujännittävään matsiin hankit tuttuun tapaan Ticketmasterista!