20.05.2024

Kärppien alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden joukkueisiin on nimetty uudet päävalmentajat. U18-tiimiä lähtee luotsaamaan U20-joukkueen valmennuksesta tuttu Valtteri Immonen. U18-joukkueen entinen päävalmentaja Jari Karppinen puolestaan siirtyy ohjaksiin U20-joukkueessa.

Karppinen on toiminut edelliset kuusi kautta U18-ikäluokan päävalmentajana. U20-joukkueesta hänellä on aiempaa kokemusta kaudelta 2017-2018, kun hän operoi Ville Mäntymaan valmennusryhmässä.

Siirto uuteen työtehtävään tapahtui Karppisen mukaan nopealla aikataululla. Ensimmäiset viikot uudessa työssä ovat olleet tavallista kiireisempiä, sillä U20-johtoryhmään odotetaan vielä vahvistuksia.

”Ollaan pyritty nyt vain pitämään päivärytmit toiminnoissa. Sitten, kun saadaan tähän henkilökuntaa lisää, niin päästään enemmän suunnittelemaan syyspuolta”,

Karppinen kertoo.

Valmennettavana on varsin omavarainen joukkue, ja Karppinen onkin aiemmassa pestissään ennättänyt valmentaa lähes kaikkia pelaajia, jotka muodostavat tämänhetkisen U20-joukkueen.

”Tuttu porukka kasassa. Tiedän, minkälaista kärppäpolkua kukin on kulkenut. Meillä on aika nuori joukkue U20 SM-sarjaan, sillä runko koostuu lähinnä 2005- ja 2006-syntyneistä. Näenkin tulevan kauden tavoitteet paljolti yksilökehityksen kautta, eli miten nuoret pelaajat pystyvät hyppäämään uuden sarjan vaatimuksiin, ja miten viime vuonna tässä joukkueessa pelanneet pystyvät nostamaan omaa tekemistään sinne eturiviin. Mielenkiintoista seurata, kuka lähtee viemään porukkaa eteenpäin kopissa ja jäällä, sillä sitähän se on, että vastuunkantajat aina vähän junioreissa vaihtuu. Siinä mielessä on mielenkiintoista tämä junioripuolella toimiminen, kun ei niin vahvasti olla tuossa tuloksessa kiinni, vaikka tietenkin joka viikonloppu yritetään voittaa”,

summaa Karppinen.

U20-joukkueen ohjelmassa on treenata yhdessä juhannukseen saakka, minkä jälkeen alkaa kesän omatoimijakso. Yhteisiä jäätreenejä on tällä hetkellä neljät viikossa, ja harjoittelussa keskitytään ennen kaikkea fysiikkapuoleen.

”Nyt luodaan pohjia syksyyn ja muutenkin peliuraa ajatellen. Osa tuosta porukasta tulee varmasti kauden aikana pelaamaan myös miesten sarjoissa.”

Myös U18-leirissä on meneillään juhannusviikolle asti kestävä yhteinen harjoittelujakso, jonka aikana luodaan vahvaa pohjaa voimaan ja kestävyyteen. Yhteisiä jääharjoituksia on viikon aikana kolmesti, minkä lisäksi pelaajien on mahdollista käydä vapaaehtoisilla jäävuoroilla.

”Fysiikka edellä mennään vahvasti. Kun pikkuhiljaa saadaan asioita näkyviin, että miten me toimitaan jäällä, niin sitten vasta ruvetaan puhumaan pelistä enemmän. Meillä on kolme teemaa kesäjaksolle; syöttäminen, luistelu ja reagointi”,

avaa tuore päävalmentaja Immonen.

Muutaman viikon U18-joukkueen ruorissa operoinut Immonen on innoissaan uudesta haasteesta urallaan. Valmentaja ehti työskennellä kuuden vuoden ajan U20-joukkueen parissa. Kuluneella kaudella hän pääsi tutustumaan myös Liiga-joukkueen arkeen, kun hän sai kutsun paikkaamaan edustusjoukkueen hetkellisesti vajaaksi jäänyttä valmennustiimiä.

”Kunnia saada olla Kärpissä päävalmentajana. Meillä on vielä meneillään kuherruskuukausi, jonka aikana tutustumme toinen toisiimme. Paljon harjoitellaan ja kiinnitetään huomiota toimintatapoihin – koski se sitten pelaajien harjoittelua tai sitä, miten meidän johtoryhmä toimii”,

Immonen kertoo.

Valmentamisen lisäksi Immosen vastuulla on nyt kokonaisuuden hallinta. Tästä hänelle kokemusta on kertynyt parilta menneeltä kaudelta, kun hän on toiminut valmentamisen ohella U20-porukan joukkueenjohtajana.

”Uskon, että kokonaisuuden hahmottaminen ja oppiminen tulee varmasti kehittämään minua valmentajana. Mitä laajemmaksi sen oman näkökentän saa ja käsityksen siitä, mitä kaikkea tässä tapahtuu, niin uskon, että sitä parempi tyyppi minusta tulee toimimaan tässä yhteisössä.”