11.10.2019

Kärpät haki Liigassa jo neljännen perättäisen nollapelivoiton, kun Mikkelistä irtosi sarjapisteet lukemin 0-4. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätöserän puolivälin maaleihin. Tästä Kärpät jatkaa huomiseksi kotiin ja Tappara-peliin.

Ikioma Areenan kotiyleisö joutui pettymään, kun Kärpät saalisti pisteet maalein 0-4 (0-1, 0-0, 0-3). Peli pysyi tasaisena pitkään, kunnes Ludwig Byström ohjasi Liigauransa avausmaalin ja sen jälkeen Mika Pyörälän onnistuminen lopetti isäntien kirin. Justus Annunen antoi kaikkensa tolppien välissä ja jatkoi hurjaa maalitonta putkeaan. Nuorukainen kruunasi iltansa syöttöpisteellä.

1.erä

Ottelu alkoi Mikkelissä molempien joukkueiden sahatessa kentän mittaa edestakaisin. Jukurit oli rankaista nopeasta hyökkäyksestä, kun Vadim Pereskokov oli vapaana takatolpalla, mutta eteen tuli se jättimäinen Justus Annusen patja. Kärppien maalipaikat olivat tiukassa, mutta yksi niistä toi maalin. Kultakypärää kantanut Jesse Puljujärvi teki Liigakauden neljännen osumansa ajassa 7:33 ja onnistui ohittamaan maalivahti Sami Rajaniemen. Maali jäi erän ainoaksi, vaikka Jukurit sisuuntui takaiskusta ja löi painetta vieraiden päädyssä.

2.erä

Joukkueet pääsivät peliin paremmin mukaan toisessa erässä. Syötöt napsuivat kohdilleen ja hyökkäyksistä tuli ehjempiä kokonaisuuksia. Siitä huolimatta maaliverkot eivät heiluneet. Puljujärvi kävi muutaman kerran lähellä, mutta Rajaniemi peitti yritykset. Jukurit pääsi ylivoimalle, mutta Annunen sekä pakkipari Mikko Niemelä – Ludwig Byström olivat tarpeeksi vahvoja pitääkseen Kärppien poikkeuksellisen vahvan alivoiman puhtaana. Illan jäähyt laskettuna mukaan Kärpät on pelannut Liigassa 40 alivoimaa ilman takaiskuja.

3.erä

Ottelu jatkui tasaisena päätöserässä, kunnes puolustaja Topi Niemelä lähetti kiekon luukulle, mistä Ludwig Byström ohjasi sen Jukurien häkkiin. Lisää tuli kahden minuutin jälkeen. Byströmin laukoma limppu jäi pomppimaan Rajaniemen eteen, mistä Mika Pyörälä sai siirrettyä Kärpät kolmen maalin johtoon. Tämän jälkeen jännitettiin pitääkö Kärpät oman häkkinsä puhtaana. Jukurit pelasi neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta lopulta Jakub Krejcik kaunisteli lukemat 0-4:än. Sekunnit kuluivat pelikellosta hitaasti, mutta varmasti, eikä peliväline koskaan ohittanut Annusta.

Annunen torjui jo kolmannen perättäisen nollapelinsä. Hänelle tilastoitiin lopulta 17 torjuntaa ja saman verran tuli myös Rajaniemelle. Kun lasketaan myös Patrik Rybarin pitämä nollapeli Ässiä vastaan mukaan, Kärpät ovat nyt hurjassa neljän ottelun nollapeliputkessa!

Maalivahti merkkautti itselleen myös syöttöpisteen Krejcikin maaliin. Ottelun näkyviin hahmoihin kuului Annusen lisäksi maalintekijät, mutta ei voida olla mainitsematta, miten hyviä puolustajat tänään olivat. Niemelät Mikko ja Topi, Byström, Krejcik, Joona Huttula, Shaun Heshka ja Lasse Kukkonen pelasivat jokainen erinomaisesti.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner kommentoi peliä tiukaksi ja antoi ansaitut kehut illan ykköstähdelle Annuselle

”Oli tosi kova peli ja aivan supersuoritus meidän joukkueeltamme. Heti alkuun kaikki olivat valmiita taistelemaan. Me tiedettiin, että vastassa on erinomainen joukkue. Me tarvitsimme Justus Annusta etenkin ensimmäisessä erässä, kun Jukurit loi loistavia paikkoja. Iso kiitos jokaiselle. Oli mahtava taistelupeli.”

Kärpät ei voi jäädä juhlimaan voittoaan Etelä-Savoon, sillä huomenna luvassa on huippumatsi sarjakärkeä Tapparaa vastaan. Kärpät aikoo päättää tamperelaisten pisteputken ja siihen joukkue tarvitsee jokaisen kannattajan apua. Jos et ole varannut vielä lippuasi huomiseen peliin, käy katsomassa sellainen itsellesi Ticketmasterista.

Muistutuksena: Kärpät – Tappara alkaa lauantaina poikkeuksellisesti kello 18:30. Nähdään silloin Raksilassa!