18.11.2021

Kärpät kohtaa tänään vierasottelussa JYPin. Ottelu on ilmaiseksi kaikkien nähtävillä Subilla. Kiekko putoaa Jyväskylässä jäähän kello 18:30

Kärpät sai eilen tehdä hartiavoimin töitä Vaasassa, kun kotijoukkue Sport puolusti sinnikkäästi kaksi ensimmäistä erää pitäen pelin tiukkana. Kolmannessa erässä vaasalaiset punnersivat pelin tasoihin, mutta kärsivällisesti pelannut kärppälauma löysi lopulta tarvittavat keinot kolmen pisteen voittoa varten. Troy Bourke summasi tehot 1+1 ja voittomaalista vastasi Casey Wellman.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuloksen olleen ison työmäärän takana. Vähempää Mikkola ei odottanutkaan. Tarina oli tuttu kauden aiemmista kohtaamisista.

”Voitto tuli kovan työn ja kamppailun kautta. Toinen erä oli meiltä tosi vahva erä ja olisimme voineet tehdä enemmänkin tulosta siinä. Kolmannessa löydettiin sitten keinoja tehdä lisää maaleja.”

Kauaa ei bussi seisoskellut Vaasan Sähkö Areenan pihalla ottelun päättymisen jälkeen, sillä edessä oli vielä reipas kolmetuntinen bussimatka Jyväskylään. Kärpät kohtaa tänään JYPin kello 18:30 alkaen.

JYPillä vaikea jakso ennen maaottelutaukoa

Tämän illan kotijoukkue JYP pelasi syys-lokakuun vaihteessa tuloksellisesti erinomaisen pätkän. Viikot ennen maajoukkuetaukoa olivat kuitenkin melkoista tervanjuontia, sillä joukkue hävisi kahdeksan perättäistä ottelua. Hiuksenhieno oikaisu kurssiin tehtiin viimeisessä ottelussa ennen taukoa, kun vierasottelu HPK:ta vastaan pakotettiin jatkoajalle. Käteen reissusta jäi kuitenkin vain yksi sarjapiste.

Vaikean jaksonsa myötä sarjan häntäpäähän valahtaneen JYPin kirkkaimpana valopilkkuna voidaan mainita 17-vuotias Joakim Kemell, joka johtaa koko sarjan maalipörssiä ja on pistepörssin toisena. Tämän illan ottelusta Kemell on valitettavasti sivussa loukattuaan itsensä lokakuun lopussa pelatussa Lukko-ottelussa. Joukkueen kultakypärää kantaa tänään ruotsalaishyökkääjä Adam Brodecki, joka on kerännyt 19 otteluun pisteet 7+6=13. Yhtä monta pistettä ovat keränneet myös Antti Kalapudas (2+11=13), Braden Christoffer (2+11=13) ja Anttoni Honka (1+12=13).

Voittava kokoonpano ei muutu

Kärppävalmennus ei ole lähtenyt muuttamaan voittavaa kokoonpanoaan eilisestä. Kärpät tänään: