05.01.2024

Ässät – Kärpät 1-3

Yleisömäärä: 4224

Kärpät kohtasi vieraspeliviikon toisessa ottelussaan Porin Ässät. Keskiviikkona keltamustat nappasivat Jyväskylän visiitillään kolmen pisteen voiton, ja viikkoa jatkettiin yhtä voitokkaasti Satakunnan perjantai-illassa.

Ässien kotiareena tunnetaan kiperänä paikkana vierasjoukkueille, eikä sieltä tälläkään kertaa kahmittu pisteitä ilman kovaa vääntöä. Avausmaalia odoteltiin aina ensimmäisen erän viimeisille minuuteille saakka – videotarkistuksesta johtuen vielä hitusen pidempäänkin. Kovassa pistetahdissa viilettävä Ville Koivunen avasi ottelun maalitilin ajassa 17:22. Osuma oli hyökkääjän 30. tehopiste kuluvalla kaudella.

Toisessa erässä Kärpät onnistui hyödyntämään erän ainoan ylivoimansa kultakypärä Teemu Turusen johdolla. Tämä oli Turuselle kauden 18. maali ja 8. ylivoimamaali. Syöttöpisteet 1-2 osumaan napsivat itselleen Peter Tiivola ja Miika Koivisto.

Turusen kuti merkittiin lopulta pelin voittomaaliksi. Kotijoukkue onnistui kaventamaan vielä ajassa 50:53, ja haki varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla kavennusosumaa ilman maalivahtia. Kärppien Arttu Hyry onnistui kuitenkin katkomaan siivet Ässien tasoitushaaveilta parantelemalla lukemia 1-3.

Jäähyttömän 60-minuuttisen ja kolmen maalin jälkeen Kärppien pistesarakkeeseen napsahti kolme pistettä lisää. 37 pelatun runkosarjaottelun jälkeen Kärpillä on kasassa 61 pistettä, joiden turvin oululaiset majailevat parhaillaan sarjataulukossa sijalla kolme.