29.10.2021

Kärpät matkusti eilen Savon sydämeen, ja tänään vastaan asettuu sarjataulukon 13. sijalta löytyvä Mikkelin Jukurit. Ottelu käynnistyy kello 18:30.

Kärpät käynnisti peliviikkonsa keskiviikkona kotiottelulla, kun joukkueelle tarjoiltiin revanssia viikko takaperin Kärpät kaataneesta Pelicansista. Revanssi oli tarjolla ja se otettiin 3-2 taisteluvoitolla, joka vaati joukkueelta ylitöitä jatkoajan ja voittomaalikisan muodossa. Juhamatti Aaltonen ja Petter Emanuelsson hoitivat loppuhetken tasoitusmaalilla joukkueensa jatkoajalle, Aku Räty ja Stanislav Galimov puolestaan toimivat rankkarivoiton takuumiehinä. Kahden pisteen voitto nosti Kärppien saldon 30 sarjapisteeseen. Kakkosijalta löytyvä KooKoo on kolmen pisteen päässä, TPS:ään matkaa on seitsemän pistettä.

Tänään sarjapisteistä taistellaan Mikkelissä, Jukurien vieraana.

Jukureilla haastava syyskausi – Sarjakärjen kaataminen valaa itseluottamusta

Olli Jokisen Jukureilla on ollut haastava syyskausi. 17 pelattua ottelua on tuottanut yhtä monta sarjapistettä, ja joukkueen lokakuuhun on mahtunut myös kuuden ottelun tappioputki. Valonpilkahduksia oon ollut nähtävillä myös, sillä Jukurit onnistui reilu viikko sitten kaatamaan Pelicansin vieraskaukalossa maalein 4-7, ja kuluvan viikon tiistaina sarjakärki TPS sai taipua Mikkelissä Jukureille maalein 3-0. Liigan maalipörssin neljännellä sijalla majaileva Petrus Palmu iski TPS:ää vastaan kauden kahdeksannen maalinsa ja lisäsi saldoonsa vielä yhden syöttöpisteenkin. Joukkueensa kultakypärä on summannut 16 otteluun pistee 8+4=12. Tulitukea Palmu on saanut kokeneelta Jarkko Immoselta, joka on pelannut 17 ottelua tehopistein 7+5=12.

Tänään Jukurien kolmosketjua johtava latvialaishyökkääjä Oskars Batna on summannut pelaamassaan neljässä ottelussa tehopisteet 1+1=2. Lähes kaksimetrinen ja satakiloinen keskushyökkääjä iski maalin debyytissään, mutta ensimmäisestä kotiottelusta hänet ajettiin ulos sääntöjenvastaisen taklauksen seurauksena. Batnalle ei tuomittu taklauksesta pelikieltoa, ja tiistaina hän kirjautti TPS:ää vastaan yhden syöttöpisteen.

Hyökkäysketjuihin yksi muutos

Päävalmentaja Lauri Mikkola tiimeineen ei ole lähtenyt myllertämään kokoonpanoa keskiviikon jäljiltä. Ainoa muutos nähdään kakkosketjussa, kun Aatu Räty ottaa Troy Bourken paikan Casey Wellmanin ja Petter Emanuelssonin välissä. Kärpät tänään:

Mäenalanen – Mustonen – Räty Ak
Wellman – Räty Aa – Emanuelsson
Koivunen – Koskenkorva – Aaltonen
Hermonen – Hyry – Tieksola

Ohtamaa – Niskala
Byström – Niemelä T
Ronkainen – Tiuraniemi
Mourujärvi

Galimov
(Blomqvist)

Jukurit – Kärpät käyntiin Mikkelissä, Ikioma Areenalle kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!