10.12.2021

Kärpät starttaa kahden ottelun viikonloppunsa vieraskaukalossa Vaasan Sportia vastaan. Joel Blomqvist saa kauden viidennen starttinsa.

Kärpät käynnisti peliviikkonsa keskiviikkona, kun Tampereen Ilves vieraili Raksilassa. Kärpät taisteli itsensä ottelussa tasoihin peräti kolme kertaa, mutta lopulta Ilves vei kaksi sarjapistettä mukanaan Tampereelle Matias Mäntykiven jatkoaikamaalin turvin. Yksi sarjapiste nosti Kärppien kokonaissaldon 51:een, mikä oikeuttaa sarjataulukon viidenteen sijaan.

Kärppien illan vastustaja Vaasan Sport on hurjan alkukauden jälkeen taantunut hieman ja löytyy tällä hetkellä sarjataulukon viimeiseltä playoff-paikalta, sijalta 10. Kuuden ottelun tappioputki katkesi marraskuun lopussa, ja kolmesta viimeisestä ottelustaan joukkue on voittanut kaksi. Viime viikolla Sport hävisi niukasti IFK:lle kotikaukalossaan ja voitti JYPin vieraissa.

Joukkueensa kultakypärää kantaa ykkössentteri Turo Asplund, joka on pelaamassaan 27 ottelussa iskenyt tehot 5+12=17. Tehokkaasti on esiintynyt myös vielä viime kaudella Kärppiä edustanut puolustaja Shaun Heshka, joka on kirjauttanut 28 otteluun 12 syöttöpistettä. Heshka pelaa tänään Sportin ykkösparissa ruotsalaispuolustaja Emil Johanssonin rinnalla.

Sportin kokenut hyökkääjä Jonne Virtanen pelaa tänään uransa 600:nnen Liigan runkosarjaottelun.

Blomqvist maalille, Teppo sivussa

Kärppien kokoonpanossa suurimmat muutokset keskiviikkoon nähden ovat aloittavan maalivahdin vaihtuminen ja pieni kierto pakistossa. Joel Blomqvist saa tänään kauden viidennen starttinsa, kun 19-vuotias maalivahti aloittaa Sportia vastaan. Blomqvist on pelannut tällä kaudella viidessä ottelussa torjuntaprosentilla 97,96 ja kirjauttanut kaksi nollapeliä.

Joulukuun alussa pitkältä sairaslomalta palannut Miihkali Teppo on sivussa kokoonpanosta tänään. Arttu Paaso nousee Kärppien ykköspariin Atte Ohtamaan rinnalle, ja Taneli Ronkainen pelaa tänään seitsemäntenä puolustajana. Hyökkäyksessä ainoa muutos on se, että Ville Koivunen ja Juhamatti Aaltonen vaihtavat paikkoja kakkos- ja kolmosketjuissa. Kärpät tänään:

Pyörälä – Koskenkorva – Mäenalanen
Aaltonen – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Mustonen – Räty
Hermonen – Hyry – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Byström – Niemelä T
Niemelä M – Rindell
Ronkainen

Blomqvist
(Galimov)

Sport – Kärpät käyntiin Vaasan Sähkö Areenalla kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!