30.12.2023

Kärpät – Tappara 5-2

Yleisömäärä: 5945

Kärpät kohtasi vuoden viimeisessä ottelussaan Tampereen Tapparan Oulun Energia Areenalla. Ilta tarjosi Raksilan yleisölle viihdettä koko rahan edestä – ja ehkä vähän enemmänkin!

Avauserässä nähtiin yhteensä neljä kärppärangaistusta. Kotijoukkueen puolustuspeli oli lujaa tekoa, ja maali pysyi puhtaana jäähyistä huolimatta. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiinkin lukemissa 0-0.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 21:17. Sen viimeisteli Tapparan hyökkääjä Carter Camper. Muutamaa peliminuuttia myöhemmin vierasjoukkue sai ensimmäisen kaksiminuuttisensa. Jäähyn aikana Tappara onnistui karkaamaan kahden maalin johtoasemaan. Alivoimamaalin iski hyökkääjä Philip Granath. Tämä jäi lopulta vieraiden viimeiseksi osumaksi, ja seuraavana oli Kärppien vuoro nakutella kiekkoa verkkoon. Viime peleissä tehokkaasti esiintynyt hyökkääjä Connor Bunnaman kavensi ajassa 30:02 lukemat 1-2. Syöttöpisteen oululaisten avausosumaan nappasi kultakypärä Teemu Turunen. Tasoitusmaali erän loppupuolella oli Arttu Hyryn käsialaa. Mukana tasoituksessa olivat ketjutoveri Aleksi Antti-Roiko sekä hyökkääjä Maxim Korpimäki, jolle syöttöpiste oli Liiga-uran ensimmäinen tehopiste.

Pelin päätöserään lähdettiin kutkuttavassa 2-2 tasatilanteessa. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Kärpät nappasi johtoaseman, kun 500. Liiga-ottelunsa kunniaksi kapteeni Atte Ohtamaa viimeisteli joukkueensa kolmannen osuman. Vain hetkeä myöhemmin Bunnaman onnistui toistamiseen illan aikana lyömällä Turusen laukauksesta syntyneen irtokiekon Tapparan maaliin. Ajassa 58:13 Marko Anttila kaunisteli vielä lukemia tyhjiin, ja 5-2 voiton turvin Kärppälauma pääsi juhlimaan täyden pistepotin voittoa!