18.09.2019

Oulun Kärpät jatkaa voittojen tiellä Liigassa, kun kolmannessa pelissä Jukurit kaatui Raksilassa jatkoerän jälkeen maalein 2-1. Kotijoukkue oli päätöserän puoliväliin saakka takaa-ajaja, mutta Shaun Heshkan tehot 1+1 toivat voiton. Seuraavaksi edessä on kolme vieraspeliä.

Jukurit kaatui keskiviikkoisessa syysillassa maalein 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0). Oulussa nähtiin maalivahtien taistelu, kun ottelussa merkittiin huimat 62 torjuntaa. Jatkoerän ratkaisi Shaun Heshka, joka sai myös tasoitusmaaliin tehopisteen.

1. erä

Jukurit aloitti Raksilassa heti vaarallisesti. Kärppien pelaajat eivät olleet valmiita aggressiiviseen karvauspeliin, ja niin Jukurit iski kolmannella peliminuutilla. Ville Leskinen syötti Jakub Galvasille, joka löysi puolestaan Axel Rindellin. Puolustajan tarkka laukaus ohitti pelaajamuurin, eikä Justus Annunen nähnyt maskin takaa, kun kiekko painui maaliin.

Kärpät sai parhaat paikkansa erän ainoassa erikoistilanteessa. Ylivoimakuvio oli lähellä onnistua, mutta Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko eivät olleet onnekkaita maalin edessä. Tauolle siirryttiin vieraiden johdossa.

2. erä

Toinen erä oli maaliton, vaikka maalipaikkoja riitti. Pelin rytmi pysyi Kärpillä, ja Sami Rajaniemi joutuikin urakoimaan täysillä pitääkseen Jukurit johdossa. Erän paras maalipaikka syntyi Tuukka Tieksolalle, joka pääsi kaksistaan maalivahdin kanssa. Nuorukainen ei lähtenyt laukomaan, vaan otti Lammikon mukaan, joka laukoi kuitenkin kiekon suojuksiin. Toisessa päädyssä Annunen pääsi vähällä, ja kolmatta erää kohti lähdettiin odottavaisin mielin.

3. erä

Kärpät oli selkä seinää vasten päätöserässä. Rajaniemi oli huikeassa vireessä, mutta myös Jukurit painoi toisessa päädyssä tilanteita Annusen hoidettavaksi. Kärppävahti ei taipunut, mutta onneksi Rajaniemi taipui. Shaun Heshka otti erän puolivälissä kiekon viivalla ja laukoi kovaa kohti maalia. Väliin ehtinyt Radek Koblizek sai kiekkoon hipaisun, eikä maalivahti ehtinyt tähän reagoida.

Tasatilanteessa jatkettiin jatkoerään.

Jatkoerä

Jatkoilla ei tarvinnut kauaa viivytellä. Ville Leskinen sai kohtalokkaan jäähyn, joka päästi Kärpät ylivoimalle. Laukaisupaikka rakennettiin Heshkalle, jonka tulinen laukaus painui aivan yläkulmaan. Kärpät voittaa 2–1 ja jatkaa puhtaalla pelillä Liigassa.

Maalivahdit olivat vähämaalisen ottelun suurimat nimet. Annunen urakoi 25 torjunnan verran. Rajaniemen 37 koppia kertoo, miten vahvaa suorittamista Jukureiden maalilla nähtiin.

Molemmista maaleista pistetiliä kasvattanut Heshka osasi odottaa, että Jukurit aiheuttaa hankaluuksia kotijoukkueelle. Kärpät oli jäljessä alkuminuuteilla, mutta pelaaminen kehittyi pelin vanhetessa.

Aloitimme hitaasti. Vastustajat tulevat täällä aina kovaa, ja olimme parempia mitä pidemmälle peli eteni. Olimme kärsivällisiä, ja vaikka se oli haastavaa, saimme lopulta voiton.

Seuraavaksi Kärpät pelaa kolme perättäistä vieraspeliä. Perjantaina joukkue matkaa Hakametsään Ilveksen kimppuun ja lauantaina kyytiä on saamassa JYP. Tiistaina joukkue palaa Tampereelle, kun isäntänä on Tappara.

Ensi viikon lauantaina Kärpät pelaa kauden ensimmäisen teemapelin. Suosiotaan vuosittain kasvattanut perhepeli tekee paluun, ja hauska ilta huipentuu ottelulla Ilvestä vastaan. Tapahtumasta on tulossa lisää tietoa, joten pysykää hereillä. Tulossa on vaikka mitä jännittävää!