28.06.2022

Kärpät vahvistaa hyökkäystään Kasper Björkqvistillä. 24-vuotiaan hyökkääjän sopimus on kaksivuotinen.

Kasper Björkqvist, 24, on kärppäjoukkueen uusin jäsen. Kaksivuotisella sopimuksella Ouluun siirtyvä laitahyökkääjä on kotoisin Espoosta ja Bluesin juniorimyllyn kasvatti. Suomessa Björkqvist on Bluesin lisäksi edustanut KooKoota, jonka riveissä hän kiekkoili lainasopimuksella kaudella 2020 – 2021. Tuolloin 44 runkosarjaottelua tuottivat pisteet 11+15=26.

Syksystä 2016 lähtien Björkqvist on pelannut pääsääntöisesti Pohjois-Amerikassa. Kaudet 2016 – 2019 hän edusti yliopistosarja NCAA:n Providence Collegea. Viimeisellä kaudellaan hän toimi joukkueensa kapteenina.

Kesän 2016 varaustilaisuuden toisella kierroksella Björkqvistin napannut Pittsburgh Penguins tarjosi miehelle sopimusta loppukeväästä 2019. Vuosina 2019 – 2022 hän pelasi 65 AHL-ottelua pistein 10+4=14. NHL:n puolella pelejä kertyi kuusi pistein 1+0=1. Debyyttinsä maailman parhaassa kiekkoliigassa hän teki kuluvan vuoden tammikuussa, ja Björkqvist iski uransa toistaiseksi ainoan NHL-maalinsa ottelun ensimmäisessä erässä.

 ”Voimakas ja hyväluonteinen joukkuepelaaja” 

Kärppien urheilujohtaja Harri Aho luonnehtii Björkqvistiä erinomaiseksi kamppailijaksi ja joukkuepelaajaksi. Hän uskoo, että Kappe istuu tulevan kauden kärppäjoukkueeseen erinomaisesti.

Kappe on voimakas hyökkääjä, joka ei kaihda kaksinkamppailuja. Hän on hyväluonteinen joukkuepelaaja, joka tulee varmasti olemaan tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta. Upeaa, että Kasper päätti valita Kärpät.

Myös Björkqvist itse odottaa innolla aikaansa Oulussa. Kuva Kärppien organisaatiosta oli jo entuudestaan positiivinen, mutta seurajohdon ja valmennuksen kanssa käydyt keskustelut vahvistivat tunnetta entisestään.

Olen seurannut, kun Kärpät on kasannut joukkuetta ja olen todella innoissani, että pääsen osaksi sitä! Olen keskustellut valmennuksen ja seurajohdon kanssa, ja on ollut hienoa kuulla minkälaiset arvot ja tavoitteet ohjaavat joukkueen toimintaa. Urheilullisuus ja voittamisen perinteet painoivat päätöksenteossa paljon.

Kärpät on Björkqvistille vastustajana tuttu KooKoossa vietetyn kauden myötä. Muistoja löytyy myös Espoon juniorivuosilta.

Junioreissa pelasin monet kerrat Kärppiä vastaan, ja olen kyllä aina arvostanut sitä työtä mitä Kärpissä on tehty. Vastassa oli aina kovia joukkueita, jotka olivat täynnä taitavia pelaajia ja hyviä luistelijoita.

Kärpät viettää parhaillaan kesän omatoimista harjoitusjaksoa. Joukkue kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 1.8.