16.11.2020

Kärppien viikko käynnistyi Raksilassa perkaamalla viime lauantain peli yhdessä auki. Hyökkääjä Jussi Jokisen mukaan yhteiset keskustelut ja napakka jääharjoitus ovat valmistaneet joukkueen huomiseen koitokseen. Kärpät kohtaa tiistai-iltana Rauman Lukon.

Lauantain HIFK-ottelu jää varmasti monen kannattajan mieliin pitkäksi aikaa. Joukkueen tehtävä on kuitenkin unohtaa ottelun tulos ja ottaa siitä mukaan oikeanlaista energiaa. Hyökkääjä Jussi Jokisen mukaan lauantain negatiiviset tuntemukset tulee muuttaa voimavaraksi.

”Se oli meiltä huono peli, mutta onneksi se on vain yksi peli ja vain kolme pistettä oli mahdollista saada. Meidän pitää muistaa se tunne pelin jälkeen, kuinka paljon meitä otti päähän ja käyttää se voimavarana. Saadaan heti mahdollisuus kasvojenpesuun Lukkoa vastaan. Se on hienoa tässä lajissa, että uusi mahdollisuus tulee nopeasti.”

Jokinen itse kuuluu jääkiekkoilijana kategoriaan kaiken nähnyt. Pukukopissa johtavien pelaajien tulee hänen mukaansa nousta esiin tällaisina hetkinä, ja osoittaa joukkueelle suuntaa. Tappiot kuuluvat urheiluun ja niiden oikeaoppinen käsittely on äärimmäisen tärkeää.

”Kokeneiden pelaajien pitää varsinkin tällaisilla hetkillä pystyä näyttämään suuntaa ja olemaan esimerkkinä varsinkin kaukalossa, mutta myös kaukalon ulkopuolella. Täytyy saada aikaan se, että itseluottamus ei tipu yhden tai kahden pelin huonojen suoritusten takia ja pitää positiivista ilmapiiriä yllä.”

Huomenna Kärpillä on vastassaan todellinen mittari, kun sarjakakkonen Rauman Lukko vierailee Oulussa. Pekka Virta joukkueineen on ollut yksi alkukauden vakuuttavimmista nipuista, kuten sarjataulukkokin osoittaa. Jokinen summaa huomisen kohtaamisen lyhyesti ja ytimekkäästi.

 ”Lukko on ollut alkukauden Liigan parhaita joukkueita, ellei jopa paras. Se on hieno mittari meille huomenna.”

Pohjoisen mies Lukon syömähampaana

Yksi Lukon alkukauden kirkkaimmista tähdistä on ollut rovaniemeläissyntyinen Vili Saarijärvi. 23-vuotias puolustaja on iskenyt alkukaudella pelaamassaan 12 ottelussa 13 tehopistettä, ja marraskuun alussa hän teki myös miesten maajoukkuedebyyttinsä Karjala-turnauksessa. RoKi-kasvatti Saarijärvi edusti Kärppien junioreita vuodet 2012 – 2014. NHL-seura Detroit Red Wings varasi hänet kesällä 2015 kolmannella kierroksella.

Pirteän alkukauden ovat pelanneet myös hyökkääjät Eetu Koivistoinen (8+6=14), Daniel Audette (3+9=12), Pavol Skalicky (4+7=11) ja Aleksi Saarela (8+2=10). Onnistumisia on nähty Raumalla erittäin laajalla rintamalla.

Kärpät – Lukko tiistaina 17.11. Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin TIcketmasterista!