28.01.2020

Liigakauden 2019 – 2020 runkosarjaa on pelaamatta enää vajaa kolmasosa. Ennen loppusuoralle siirtymistä on hyvä hetki vilkaista Kärppien tähänastista kautta tilastojen valossa, sekä yksilö-, että joukkuetasolla.

Kärpät piikkipaikalla sarjataulukossa – puolustuspelaaminen rautaista

Kärppien 42 ottelusta kerätyt 94 sarjapistettä oikeuttavat tällä hetkellä sarjataulukon ykkössijaan. Kaksi ottelua enemmän pelannut Tappara on seitsemän pistettä takana, ja 43 ottelua pelanneeseen Ilvekseen on matkaa 12 pistettä. Kärpät on voittanut varsinaisella peliajalla 27 ottelua, joka on eniten kaikista joukkueista. Kärpät on ainoa joukkue, joka on hävinnyt varsinaisella peliajalla alle kymmenen kertaa. Täysin ilman sarjapisteitä Kärpät on jäänyt seitsemän kertaa.

Tehtyjen maalien tilastossa Kärpät on 130 maalillaan neljäntenä Ilveksen (142), JYPin (139) ja Tapparan (139) takana. Päästettyjä maaleja Kärpillä on sen sijaan ylivoimaisesti vähiten, 74 kappaletta. Tässä vaiheessa runkosarjaa alle sadassa päästetyssä maalissa on Kärppien lisäksi vain KooKoo (92), Tappara (96) ja Lukko (96). Osittain käsi-kädessä kyseisen tilaston kanssa kulkee Kärppien erinomainen alivoimapeli. Liigan paras alivoima on toiminut 90,65% varmuudella. Kärpät on päästänyt kaudella ainoastaan 13 maalia 139 pelatulla alivoimalla. Ylivoima (19,58%) on Liigan keskikastia.

Puljujärvi tehokkain, Kristof kurinalaisin

Pistepörssissä parhaat Kärppäpelaajat ovat ketjukaverit Jesse Puljujärvi (17+21=38) ja Juho Lammikko (14+24=38). Tasapisteissä oleva kaksikko löytyy pörssin seitsemänneltä ja kahdeksannelta sijalta. Pistepörssiä johtaa JYPin Julius Nättinen pistein 26+18=44. Nättinen johtaa myös maalipörssiä, jossa Puljujärvi on niin ikään seitsemäs. Kärppien tehokkain puolustaja on Jakub Krejcik. Tehopisteet 8+20=28 oikeuttavat pakkien pistepörssin neljänteen sijaan.

Koko Liigan ahkerin laukoja on Jesse Puljujärvi. 296 laukausta 40 ottelussa tarkoittaa sitä, että Puljujärvi ampuu maalia kohti 7,4 kertaa ottelua kohden.

Liigan +/- tilaston kärkikymmeniköstä löytyy kuusi Kärppää. Jakub Krejcik ja Mika Pyörälä jakavat kärkisijan JYPin Mikko Kaltevan kanssa tilastolla +26. Juho Lammikko (+22) on neljäs, Jesse Puljujärvi (+20) kuudes, Mikko Niemelä (+19) kahdeksas ja Ludwig Byström (+18) kymmenes.

Kärppien peliaikakuningas on Jakub Krejcik. Tšekkipuolustajan peliaika ottelua kohden on 22:28.

Kärpät on joukkueena ottanut toiseksi vähiten rangaistuksia, 146 kappaletta. Kärppien Michal Kristof on ainoa yli 30 ottelua pelannut kenttäpelaaja, joka ei ole kuluvalla kaudella ottanut ainuttakaan rangaistusta. Yli 20 ottelua ilman rangaistuksia ovat pelanneet Jesper Piitulainen, Topias Haapanen, Eetu Päkkilä, sekä Kärppien Julius Hermonen.

Kärppien maalivahtikaksikko on tilastoissa Liigan kärkipäätä. Justus Annunen (1,28 / 94,74%) ja Patrik Rybar (1,76 / 92,52%) ovat ensimmäisellä ja toisella sijalla sekä päästettyjen maalien keskiarvolla, että torjuntaprosentilla mitattuna. Annunen johtaa myös Liigan nollapelitilastoa kuudella nollapelillä. Rybarilla nollapelejä on neljä.

Kärpillä on runkosarjaa pelaamatta 18 ottelua, joista kahdeksan kotikaukalossa. Seuraavan kerran Kärpät pelaa tulevana lauantaina 1.2. kun HPK vierailee Oulussa. Viime kevään finaaliuusintaan liput kätevimmin Ticketmasterista!