29.02.2020

Kärpät isännöi tänään JYPiä kello 17:00 alkavassa ottelussa. Kyseessä on Kärppien runkosarjan neljänneksi viimeinen kotiottelu.

Kärpät kärsi eilen jatkoaikatappion Kuopiossa, kun KalPa nappasi kaksi sarjapistettä 3-2 voitolla kotikaukalossaan. KalPa yllätti terävyydellään ottelun alussa, ja Kärppien nousujohteinen peli riitti lopulta yhteen sarjapisteeseen. Pisteitä on jaossa tänään lisää, kun JYP saapuu vieraaksi Ouluun.

Kauden alkupuoliskolla kovaa jälkeä tehnyt JYP taistelee parhaillaan sijotuksista suoran pudotuspelipaikan alapuolella. Kahden pisteen päästä löytyvä HPK pitää hallussaan seitsemättä sijaa. Jyväskyläläisillä on kuitenkin hallussaan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle kotietuun oikeuttava kahdeksas sija.

JYPin tammikuu oli synkkä. Kymmenen ottelua toi ainoastaan kaksi voittoa, ja noiden kahden voiton väliin mahtui kahdeksan ottelun mittainen sarjapisteetön putki. Kelkka on kuitenkin kääntynyt kun kevätaurinko on alkanut nousta, sillä viimeisestä seitsemästä ottelustaan JYP on jäänyt pisteettä ainoastaan kerran.

Pisteistä puheen ollen

JYPin Julius Nättinen johtaa koko Liigan maali- ja pistepörssejä. Laitahyökkääjä on iskenyt kuluvalla kaudella hurjat tehopisteet 31+20=51. Kärppien Jesse Puljujärvi väijyy vain pisteen päässä Nättisestä. Kaiken kaikkiaan pistepörssin kärkipäässä on kuusi pelaajaa neljän tehopisteen sisällä. Kärppien Juho Lammikko on pistepörssin kuudes tehoin 19+28=47.

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään yksi oululaisyleisön suosikkiketjuista, kun kolmikko Jari Sailio, Miska Humaloja ja Otto Karvinen saatetaan yhteen kotikaukalossa. Sailio on innoissaan päästessään taas kaukaloon tutun kaksikon kanssa.

Hyvä fiilis, kun Ode on tullut takaisin kehiin. Kiva saada tuo ketju takaisin yhteen. Tiedetään niin hyvin toisemme, että peli alkaa varmasti rullaamaan. Tilanteita tullaan näkemään maalin edustalla ihan varmasti.

Kärpät tänään:

Kärpät – JYP tänään Oulun Energia Areenalla kello 17:00!