23.10.2019

Yli viikon odottelun jälkeen Kärpät pelaa jälleen Liigassa kotiottelun ja vastaan asettuu Lahden Pelicans. Molemmat joukkueet ovat voineet luottaa vahvaan maalivahtipeliin, sillä myös lahtelaiset ovat pitäneet maalinsa hyvin puhtaana Tomi Karhusen kanssa. Jussi Jokinen ja Aku Räty ovat jälleen kokoonpanossa.

Kärpät pelasi viime lauantaina viidennen nollapelinsä, kun KooKoo kaatui Kouvolassa Jesse Puljujärven maalilla 1-0. Hankala ja jännittävä peli näytti, että oululaisten puolustus ja maalivahtipeli ovat rautaisessa kunnossa, ja tänään molemmat joutuvat vähintään yhtä kovaan testiin, kun Pelicans saapuu haastamaan Raksilan isännät. Lauantaina Ville Niemisen luotsaama ryhmä haki Turusta niin ikään 1-0-voiton ja joukkue on Liigan sarjataulukossa sijalla seitsemän.

Pelicansista löytyy tulivoimaa. Hyökkäyskaluston tutuin nimi lienee Juhamatti Aaltonen, joka palasi Lahteen viime kauden loppusuoralla ja on siitä lähtien ollut erinomaisessa vireessä. Tällä kaudella Aaltonen on tehnyt 13 otteluun tehot 5+5. Joukkueen ykköskentän sentteri ja kapteeni Hannes Björninen on samassa pistemäärässä. Heidän edellään on vielä Aaltosen ketjukaverina viihtynyt unkarilaissyntyinen Janos Hari, joka kantaa Pelicansin kultaista kypärää. Vahvuutta löytyy myös tolppien välistä, kun Kärpissä pelannut Tomi Karhunen on nollannut vastustajansa jo kolmesti tänä syksynä. Miehen torjuntaprosentti 92,28 kertoo, että maalivahti on ollut rautaisessa kunnossa.

Kärpät sai viime viikolla mukavan lisän ryhmäänsä, kun Julius Junttila päätti palata Ouluun. Tänään hyökkääjä pelaa ensimmäisen kotipelinsä Raksilassa sitten kauden 2017-2018.

”Täältä on paljon hyviä muistoja. Aina on mukavaa pelata Raksilassa ja kiva olla taas täällä.”

Junttila tiedostaa illan vastustajan vahvuuden. Kärpät tarvitsee jokaisen kenttäpelaajan apua omassa päädyssä.

”Pelicans on aika hyökkäysvoittoinen joukkue. Täytyy olla tarkkana, jos se saa pelihuumorinsa päälle.”

Hyökkääjä saa tutun numeron 13 selkäänsä tänään ja sillä aikaisemmin pelannut Michal Kristof siirtyy numeroon 19. Päävalmentaja Mikko Manner kertoo, että kyse on normaalista käytännöstä, kun vanhempi entinen pelaaja saapuu joukkueeseen kesken kauden.

”Junttila on pelannut sillä junioreista asti ja tehnyt upeita asioita sillä pelatessaan. Kristof osoitti vahvuuttaan luopuessaan numerostaan ja nyt hän jatkaa sillä, mitä hän on käyttänyt aikaisemmin urallaan.”

Kärppien kokoonpanoon on tullut muutoksia. Jussi Jokinen on jälleen mukana ja pelaa Kristofin ja Junttilan kanssa samassa kolmikossa. Myös Aku Räty on jälleen mukana Kärppien miehistössä. Maalia vartioi Justus Annunen.

Ottelu alkaa kello 18:30 Raksilassa. Tervetuloa!

Syyslomatarjous illan otteluun:
4 istumapaikkalippua hintaan 45€ (+käsittelykulut). Tarjous koskee paikkoja kulmissa ja päädyissä. Lippuja saatavilla Ticketmasterin ennakkomyyntipisteistä sekä Kärppätoimistolta. Etu ei ole saatavilla verkkokaupassa.