28.02.2024

Kärpät – SaiPa 5-1

Yleisömäärä: 4138

Kärpät ja SaiPa kohtasivat viimeisen kerran kuluvalla kaudella keskiviikkona Raksilassa. Oululaiset olivat voittaneet kolme ensimmäistä keskinäistä matsia, ja voittoputki sai tänään jatkoa, kun kotijoukkue oli vahvempi lukemin 5-1.

Kärppäjoukkue lähti otteluun varsin vahvasti, voittaen avauserän maalein 3-0. Maalinteossa onnistuivat puolustaja Emil Pieniniemi sekä hyökkääjät Ville Koivunen ja Maxim Korpimäki.

Ennen toisen erän puoliväliä petolauma karkasi jo neljän maalin johtoon hyökkääjä Aleksi Antti-Roikon ylivoimaosumalla. Ajassa 36:24 vieraat kavensivat hyökkääjä Ville Vainikaisen maalilla. Kavennusta Vainikaisen kaverina olivat tehtailemassa kärppätaustaiset Mikko Niemelä ja Antti Kalapudas. Toisen erän loppuun Koivunen iski ottelun toisen maalinsa – 2-0 osuman tapaan syöttöpisteen myös tähän maaliin nappasi itselleen ketjukaveri Joose Antonen.

Päätöserässä SaiPalla oli vielä omat tilaisuutensa kuroa maalieroa umpeen, kun Kärpille vihellettiin yhteensä kolme kaksiminuuttista. Maalivahti Tomi Karhusen johdolla kotijoukkue kuitenkin vesitti kavennusyritykset, ja joukkueen sarakkeeseen napsahti kolme sarjapistettä lisää. Voiton myötä Kärpät kipuaa sarjataulukossa neljänneksi – ohi Mikkelin Jukureiden.