23.12.2019

Oulun Kärpät kohtaa 28. päivä joulukuuta Lahden Pelicansin, kun Liigassa siirrytään kohti runkosarjan jälkimmäistä puoliskoa. Ottelutapahtumasta on tulossa erityinen ja nostalginen, sillä tuolloin Oulun Energia Areenalla muistellaan mitä tapahtui 11.4.2000.

Tuolloin Kärpät ja Pelicans taistelivat paikasta SM-liigassa täyteen pakatun katsomon edessä. Ouluun tarttunut kiekkobuumi toi Kärppien kotihalliin niin paljon katsojia, ettei omalle paikalleen enää päässyt, jos erehtyi kesken kaiken poistumaan muualle. Eikä joukkue tuottanut kaukalossa pettymystä. Kärpät nousi maalin takaa 4–1-voittoon ja varmisti lippunsa takaisin Suomen pääsarjaan. Se oli uuden aikakauden alku. Nyt hallin katossa roikkuu yhden sijaan kahdeksan mestaruusviiriä ja Kärpät on noussut maan johtavimpien urheiluseurojen joukkoon.

Vuosikausia oululaisten jääkiekkopelejä selostanut Ari ”Stenkka” Stenius kiteytti tuon illan merkityksen osuvasti.

Tuo päivä on varmasti kaikkien kärppäfanien pyhäpäivä.

Tuosta hetkestä tulee huhtikuussa kuluneeksi tasan 20 vuotta. Siksi tulevan lauantain ottelutapahtumasta on tulossa erityinen, sillä paikalle on kutsuttu koko Kärppien joukkue kaudelta 1999-2000. Juhani Tammisen johdolla joukkue käy jäällä ennen pelin alkua, jonka jälkeen ryhmä ohjataan vaihtopenkin sijaan katsomoon seuraamaan kuinka nykyinen Kärpät pärjää lahtelaisia vastaan.

Tule paikalle tapaamaan kevään 2000 sankarit sekä tietenkin kannustamaan Kärpät uuteen voittoon Pelicansista. Otteluliput löydät alta olevasta linkistä.

Liput: Ticketmaster

Katso: Kärpät – Pelicans kohokohdat 11.4.2000