26.12.2019

Liigan runkosarja jatkuu tapaninpäivänä, kun Oulun Kärpät lähtee hakemaan pisteitä Jyväskylästä. Edessä on totisesti tiukka kamppailu. JYP ja Kärpät ovat tarjonneet jo kaksi tasaista vääntöä tällä kaudella eikä olisi mahdotonta, jos tänäänkin ratkaisu jäisi viimeisille minuuteille.

Liiga pärähtää joulutauolta uudelleen liikkeelle huippukamppailulla. Sarjan kärkijoukkue Kärpät joutuu kovaan testiin, kun illalla oululaisseura kohtaa kolmosena olevan isäntäjoukkueen JYPin. Tämä on kolmas keskinäinen peli tällä kaudella, joista ensimmäiset ovat päättyneet Kärppien tiukkoihin voittoihin. Ensin joukkueet pelasivat vastakkain syyskuussa, jolloin Kärpät nousi Mikko Niemelän avustuksella tasoihin ja lopulta Juho Lammikon maalilla jatkoaikavoittoon. Jyväskyläläiset saapuivat Ouluun marraskuun lopulla ja tuolloin Kärpät oli parempi Jakub Krejcikin maaleilla 3–1.

JYP on haasteellisen alkukauden jälkeen noussut Liigan kärkisijoille. Hurrikaanipaitojen suurin nimi on tällä kaudella ollut Julius Nättinen, joka johtaa tällä hetkellä piste- ja maalipörssiä tehoin 23+16=39. Eikä vastuu jää pelkästään yhteen hyökkääjään. 30 tehopisteen rajoilla roikkuvat myös Jani Tuppurainen sekä Jerry Turkulainen. JYP vahvisti vielä joulukuussa arsenaaliaan Antti Kalapudaksella sekä solmimalla kesään yltävän sopimuksen Julius Hongan kanssa. Jyväskylään saapunut päävalmentaja Pekka Tirkkonen on luottanut hyökkäysvoittoiseen pelaamiseen, sillä JYP on tehnyt ylivoimaisesti eniten osumia, 114.

Illasta onkin tulossa kahden vahvuusalueen yhteentörmäys. Jos JYP osaa hyökätä vahvasti, Kärpät osaa yhtä hyvin puolustaa. Oululaisten päästettyjen maalien määrä 47 kertoo puolustuspään onnistumisesta ja rautaisuudesta. Yksi puolustuksen kulmakivistä on ollut Shaun Heshka, joka ei ole jäänyt vielä ottelustakaan sivuun tällä kaudella. Hän on nauttinut Krejcikin kanssa suurimmasta jääajasta, eikä se ole ihme, kun seuraa kaksikon pelaamista. Jukurit-pelissä sadannen syöttöpisteensä Liigassa tilastoinut kanadalainen kommentoi joukkueen olleen hieman väsynyt joulutauolle siirryttäessä, mutta uskoo levon ladanneen akkuja tarpeeksi JYPiä varten.

Usein kun saa pienen aikalisän, palaa nälkäisenä takaisin. Nyt kun palataan pelaamaan, olemme virkeitä ja valmiina tuomaan energiaa peliimme.

Kokoonpanossa nähdään ensiesiintyminen, sillä Joel Blomqvist aloittaa ensimmäistä kertaa Kärppien edustuksen maalilla. Hänen tukenaan toimii niin ikään A-nuorista noussut Leevi Meriläinen. Marraskuussa loukkaantunut Aleksi Mäkelä palaa kokoonpanoon ja hakee pelituntumaa takaisin 7. pakin roolissa.

Kinkun sulatus alkaa LähiTapiola Areenalla kello 18.30. Peliä voi seurata tuttuun tapaan Telia TV:n tai Radio Cityn kautta.