26.10.2019

Oulun Kärpät ja Hämeenlinnan Pallokerho kohtaavat tänään toisen kerran tällä kaudella. Eilinen ottelu KalPaa vastaan oli yksi syksyn parhaista esityksistä ja tänäänkin tarvitaan paljon samoja asioita, jotta pisteitä Hämeenlinnasta irtoaisi.

Kärpät pelasi eilen Raksilassa erinomaisesti KalPaa vastaan ottaen täyden pistepotin maalein 7-1. Tänään on taas uuden tarinan paikka, kun vastassa odottaa viime kevään finaalivastustaja HPK. Valmentaja Lauri Mikkola muistuttaa, että joukkueiden viime vuosien kohtaamiset ovat aina tarjonneet yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Hän lisää, että voiton saamiseksi Kärppien täytyy kestää HPK:n vahvuudet ja pyrkiä pehmittämään ne.

”Kyllähän meillä on tässä ollut mahtavia matseja HPK:n kanssa. HPK on joukkue, joka kääntää nopeasti peliä ja pystyy luomaan pitkiä hyökkäyksiä. Niiden pois kitkeminen sekä omien vahvuuksiemme esiin saaminen ovat tänään isoimmat jutut”

Kärpät joutuu kohtaamaan paljon yksilötaitoa sisältävän kokoonpanon. Sekä hyökkäyksestä että puolustuksesta löytyy laatua vaikka muille jakaa.

”HPK:n alakerrassa Niklas Friman ja Petteri Nikkilä osaavat pyörittää peliä hienosti. Hyökkäyksessä erityisesti Nicklas Lucenius sekä nuoret Valtteri Puustinen ja Jere Innala ovat olleet hyvässä vireessä.”

Mikkolan mainitsemat nimet saavat paljon vastuuta erikoistilanteissa. HPK kuuluu Liigassa vaarallisimpiin ylivoiman pyörittäjiin, joten Kärppien alivoiman täytyy jatkaa vahvaa syksyään. Hämeenlinnalaisten ylivoimaprosentti on 24,07 ja sen ylittävät vain kolme joukkuetta. Niistä yksi on Kärpät.

Kärppien ylivoima on ollut kuluneella viikolla todella kova. KalPaa vastaan verkko heilui kolmesti neljästä yrityksestä ja keskiviikkona Pelicansia vastaan kahdesti kolmesta kerrasta. Onnistumisia on tullut molemmille ylivoimakentille. Jesse Puljujärvi on ollut suurin ylivoimapelote viidellä ylivoimamaalillaan. Hyökkääjä hätyyttelee Liigan maalipörssin kärkeä kymmenellä osumallaan ja edellä on vain yhden enemmän tehnyt Julius Nättinen.

Kokoonpanot päivitetään kello 13 jälkeen.

Peli alkaa kello 17.00. Hämeenlinnaan on odotettavissa mukavasti Kärppien faneja, kun sekä Kärppäkannattajat että EtäKärpät ovat saaneet busseja täyteen. Kaikki tuki on tarpeen Pohjantähti Areenan lauantaisaunassa.