05.02.2022

SaiPa isännöi Kärppiä iltapäiväottelussa kello 15:00 alkaen. Yleisö palaa takaisin Kisapuistoon, kun yleisörajoitukset poistuivat Etelä-Karjalassa tästä päivästä alkaen.

Kärpät pystyi eilen Kouvolassa taistelemaan itsensä vaikean startin jälkeen mukaan peliin, mutta sarjapisteet lipsuivat käsistä KooKoon tehokkaan päätöserän myötä. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 5-2. Tänään joukkueella on mahdollisuus palata takaisin voittokantaan SaiPan vieraana.

Kärppien ja SaiPan keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaväkisiä. Lokakuun alussa Kärpät juhli jatkoaikavoittoa kotikaukalossaan, ja kuun lopussa joukkue suoritti onnistuneen ryöstöretken Lappeenrantaan. Kärpät kohtaa SaiPan myös pian tämän päivän jälkeen uudestaan, sillä viikon päästä lauantaina isketään yhteen Oulun Energia Areenalla.

Yleisö palaa kisapuistoon – Pystyykö SaiPa jatkamaan hyvää trendiään?

Sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla majaileva SaiPa on tuskaillut tasaisuuden kanssa läpi kauden. Yksittäisissä hyvissä otteluissa joukkue on onnistunut kaatamaan sarjan kärkijoukkueita, mutta tappioputket ovat venyneet ajoittain tuskallisen pitkiksi. Nyt lappeenrantalaisilla on kuitenkin alla kaksi voitokasta ottelua ennen tämän iltapäivän kotiottelua. SaiPa kaatoi viime viikonloppuna Ässät ja KooKoon.

Positiivista latausta iltaan tuo myös yleisön paluu Kisapuistoon. Etelä-Karjalan alueelta poistettiin yleisörajoitukset tästä päivästä alkaen.

Ignatjew paikkaamaan maalivahtiosastoa – Koivunen ja Mikko Niemelä takaisin kokoonpanossaa

Eilinen ottelu toi tappion lisäksi muutakin jobinpostia. Stanislav Galimov jätti ottelun kesken toisessa erässä, eikä venäläismaalivahti ole tänään pelikuntoinen. Pikalainalle viikonlopun peleihin KalPasta hälytetty Juha Jatkola torjuu tänään Kärppien maalilla, ja aisaparikseen hän saa Jukureista lainatun Waltteri Ignatjewin.

Kokonpanojen suhteen on kuitenkin myös hyviä uutisia. Vakiokokoonpanon pelaajista Ville Koivunen ja Mikko Niemelä palaavat tänään kaukaloon. Koivunen hyökkää kolmosketjussa Aleksi Mustosen ja Elmeri Kaksosen kanssa. Niemelän paikka löytyy Taneli Ronkaisen rinnalta kakkosparista.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Kapanen – Aaltonen
Tieksola – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Mustonen – Kaksonen
Hermonen – Kuiri – Hyry

Byström – Paaso
Ronkainen – Niemelä M
Korhonen – Shehovtsov
Vertanen

Jatkola
(Ignatjew)

SaiPa – Kärpät käyntiin Lappeenrannassa kello 15:00. Suora lähetys ottelusta C Moressa!