18.09.2021

Lukko – Kärpät 5-4 (VL)

Kärpät kohtasi kauden ensimmäisessä vierasottelussaan Lukon Raumalla. Kolmannessa erässä oululaisten onnistui nousta peräti kolmen maalin takaa-ajoasemasta tasalukemiin, mutta tuloksettoman jatkoajan jälkeen vierasjoukkue joutui voittomaalikilpailun päätteeksi taipumaan Lukolle maalein 5-4.

Illan ensimmäinen ylivoimatilanne aukesi kotijoukkueelle ajassa 06:50, kun Mika Pyörälä vihellettiin jäähyboksiin korkeasta mailasta. Kärppien alivoima onnistui kuitenkin kukistamaan Lukon yritykset, ja erän puoliväli ylitettiin tilanteessa 0-0. Lopulta maalirikkaaksi kehkeytyneen ottelun ensimmäisen osuman onnistui tehtailemaan Lukko-hyökkääjä Scott Pooley ajassa 14:35. Tämän tasaviisikoin syntyneen maalin jälkeen molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle, mutta tuloksetta.

Toiseen erään lähdettiinkin kotijoukkueen 1-0 johdossa. Erän alkuminuuteilla Lukko kasvatti johtoasemaansa kahteen maaliin puolustaja Vili Saarijärven osumalla. Vain hetkeä myöhemmin kotijoukkue oli lähellä iskeä ylivoimalla lukemat kolmeen nollaan, mutta videotarkistuksen päätteeksi yritys hylättiin – syynä maalivahdin häirintä. Illan ensimmäisestä kärppäosumasta vastasi puolustaja Topi Niemelä. Niemelän kauden avausmaaliin syötön antoivat Aleksi Mustonen ja Julius Hermonen.

Kolmanteen erään Kärpät sai karun alun, kun raumalaiset onnistuivat karkaamaan 4-1 johtoasemaan. Ensin maalinteossa onnistui puolustaja Miska Kukkonen ja muutamaa minuuttia myöhemmin hyökkääjä Pavol Skalicky. Takaiskusta huolimatta Kärppäjoukkueen taistelutahto ei hellittänyt, vaan ajassa 51:25 puolustaja Mikko Niemelä onnistui kaventamaan lukemiksi 4-2. Kun pelikellossa oli aikaa 03:26, Kärpät otti aikalisän ja komensi Galimovin maalilta. Tästä lähti liikkeelle todellinen loppukiri, joka toi vierasjoukkueen Kivikylän Areenan illassa tasoihin Lukon kanssa. Alkuun Mika Pyörälä kavensi tilanteen Jesse Koskenkorvan ja Saku Mäenalasen avustuksella neljään kolmeen. Mäenalanen rikkoi Liiga-uransa sadan pisteen rajapyykin tällä maaliin johtaneella syötöllään. Ajassa 57:15 Lukon Kristian Pospisil sai jäähyn kampituksesta, ja ilman maalivahtia Kärpät lähti hakemaan tasoitusta kuudella neljää vastaan. Tuota tasoitusta ei kauaa tarvinnut odotella, sillä vain viiden sekunnin kuluttua Jesse Koskenkorva iski lukemat neljään neljään.

Varsinaisen peliajan jälkeen ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, joka ei startannut Kärpille suotuisalla tavalla. Aivan kolmannen erän lopussa hyökkääjä Troy Bourke sai rangaistuksen koukkaamisesta, ja jatkoajan ensimmäiset kaksi minuuttia vieraat pelasivat kolmella neljää vastaan. Viisi lisäminuuttia eivät tarjonneet lisämaaleja, joten ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka. Lopulta Scott Pooleyn ja Arttu Ilomäen onnistumisilla Lukko vei nimiinsä tämän jännitysnäytelmän.

“Kyllähän joukkue näytti luonnetta tuossa, että loppuun asti pelataan ja raavitaan, mitä kropasta lähtee. Se oli ihan ykkösjuttu tietenkin tässä pelissä. Siinä sattui ja tapahtui, ja pelin vaatimustaso oli kova. Hyvä tempo, kova kamppailu. Sellainen kahden hyvän joukkueen tiukka vääntö. Loistavasti tapettiin alivoimaa, mutta taas vastapainona vähän turhan paljon otettiin jäähyjä tällaiseen peliin. Kuitenkin nuo alivoimat syö joukkueelta aika paljon energiaa, mutta taas meillä on hienoja alivoimapelaajia, uhrautuvia jätkiä, jotka tarvittavilla hetkillä teki sen työn hienosti”,

kiteytti Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien ottelut saavat jatkoa heti lauantaina Porissa Ässiä vastaan. Ottelu alkaa kello 17, ja se on katsottavissa suorana C Morelta.