02.04.2022

Kärpät tasoitti eilen neljännesfinaalisarjan voitot kahteen kahteen Raksilassa. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoerän lopussa, kun Troy Bourke ohjasi kiekon ylivoimalla Ilves-maaliin. Tänään lauantaina kello 17 alkaen on jaossa ottelusarjan kolmas kiinnitys semifinaaleihin.

Perjantainen jännitysnäytelmä Oulun Energia Areenalla osoitti Kärppäjoukkueen henkisen vahvuuden. Vierasjoukkue aloitti ottelun väkevästi karkaamalla 2-0 johtoasemaan ottelun alussa. Oululaistiimi ei tästä lannistunut, vaan lähti määrätietoisesti kapuamaan kohti kuskin paikkaa. Ensin avauserän loppuun hyökkääjä Tuukka Tieksola kavensi lukemat yhteen kahteen. Toisessa erässä Kärpät esiintyi vahvasti ja pyrki hanakasti vierasjoukkueen maalille, mutta laadukkaasti puolustanut Ilves onnistui pitämään kotijoukkueen poissa pahanteosta. Viimeistään kolmannen erän viimeisillä hetkillä ilman maalivahtia pelannut Kärpät näytti, mistä se on tehty. Ville Leskisen osuma vain 22 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä toi oululaiset tasoihin, ja illan kruunasi Troy Bourken jatkoerämaali.

“Hyvä, että meillä on ylivoima tossa kunnossa ja pystyttiin pelaamaan jäähyttömästi. Se oli varmaan avain voittoon tänään”,

totesi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Jatkoerään venyneen ottelun jälkeen molemmat joukkueet suuntasivat vauhdilla kulkupeliensä keulat kohti Tamperetta ja viidettä neljännesfinaalikohtaamista. Eilen Raksilassa vallitsi huikea tunnelma ja Oulun Energia Areenan yleisö oli upeasti läsnä ottelun eri käänteissä. Playoffs-huumaa ei ole aiemmin ottelusarjassa puuttunut myöskään Nokia Arenalta, missä keskiviikon ottelua seurasi yli 9000 katsojaa. Tänäänkin on siis varmasti odotettavissa jälleen hieno kiekkoilta!

Kärppien puolustus jatkaa samassa koostumuksessa, jossa se pelasi perjantaina, mutta hyökkäysketjuissa nähdään tuoreita jalkoja. Antti Kalapudas hyppää kolmosketjun keskelle Ville Heikkalan ottaessa haltuun samaisen ketjun oikean laidan. Julius Hermonen puolestaan palaa kokoonpanoon nelosketjun laiturina. Joel Blomqvist vartioi maalia.

Kärpät tänään:

Junttila – Mäenalanen – Leskinen
Aaltonen – Bourke – Emanuelsson
Pyörälä – Kalapudas – Heikkala
Hermonen – Hyry – Räty

Byström – Niemelä T
Ohtamaa – Rindell
Sklenicka – Niemelä M
Musin

Blomqvist
(Galimov)

Ottelua voi seurata suorana C Moresta ja Radio City Oulun Kiekkoradiosta!