21.07.2021

Tulevana viikonloppuna järjestettävää NHL:n varaustilaisuutta tullaan seuraamaan Oulussa erityisellä mielenkiinnolla, sillä ensimmäisillä kierroksilla odotetaan huudettavan useamman Kärppä-juniorin nimi. Erinäiset tahot ovat arvioineet Aatu Rädyn, Samu Tuomaalan ja Ville Koivusen tulevan varatuksi kahdella ensimmäisellä kierroksella.

Oulun Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho seuraa joka vuosi NHL:n varaustilaisuutta suurella mielenkiinnolla. Omien pelaajien varaukset kiinnostavat totta kai, mutta suomalaisten pelaajien menestys kokonaisuutena on myös tutkan alla.

“On aina hienoa seurata kuinka paljon suomalaisia menee ja millä numeroilla. Tänä vuonna tilaisuus on meidän kannaltamme erityisen herkullinen, kun omia poikia saattaa mennä useampi hyvinkin korkealla draftissa.”

Suomesta varattujen pelaajien määrät ovat olleet viime vuosina hyvällä tasolla. Viime kesänä varattiin 17 pelaajaa, toissa kesänä 22 ja sitä edellisenä 16. Kolmessa edellisessä draftissa Kärpistä on varattu yhteensä 11 pelaajaa. Kesän 2018 varauksista kaksi on kirjauttanut pelejä NHL:ssä. Sekä Rasmus Kupari että Veini Vehviläinen debytoivat NHL:ssä viime kaudella.

Aho muistuttaakin, että NHL-varaus ei ole tae menestyksestä. Ovet tarunhohtoiseen aukeavat harvoille pelaajille, ja niillekin vain äärimmäisen työnteon seurauksena.

“OIen aina sanonut pelaajillemme, että varaus on vain pieni palanen pelaajan uralla. Varausnumero ei kaada maailmaa suuntaan eikä toiseen, sillä pieni varausnumero ei takaa menestystä, eikä myöhäinen varaus romuta unelmia NHL:stä. Totta kai varaus on yksi etappi, mutta siitä se työ vasta alkaa. Matkaa NHL-sopimukseen, saatika siellä pelaamiseen, on aivan valtavasti.”

Ykkösvarausta tämän vuoden varaustilaisuudessa pitää hallussaan Buffalo Sabres. Toisen varauksen tekee NHL:ään uutena joukkueena tulevaksi kaudeksi liittyvä Seattle Kraken, ja kolmantena varaa Anaheim Ducks.

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros järjestetään Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 03:00 alkaen. Kierrokset 2-7 ovat luvassa lauantai-iltana kello 21:00 alkaen.