29.02.2020

Kärpät piti sarjapisteet kotonaan, kun JYP vieraili Oulussa. Mika Pyörälä nousi taas pisteen lähemmäs Kärppien kaikkien aikojen pistepörssin ykkössijaa, ja Kärpät varmisti paikkansa CHL:ssä ensi kaudella.

Avauserässä JYP osoitti saapuneensa Ouluun tosissaan pelaamaan. Teräväjalkainen vierasjoukkue painoi peliä Kärppien päätyyn, ja Patrik Rybar sai venyä heti ottelun alusta asti erinomaisiin torjuntoihin. Kärpillä meni reilut kahdeksan minuuttia saada aikaiseksi illan ensimmäinen laukaus JYP-vahti Markus Ruusun maalia kohti. Montaa laukausta illan avausmaali ei kuitenkaan vaatinut, sillä kolmas maalia kohti suunnattu laukaus ohitti Ruusun ajassa 8:31. Asialla oli Mika Pyörälä, joka löysi Jesse Puljujärven laukausta seuranneen mehukkaan reboundin. Pyörälän kauden 20 osuma oli kokeneen hyökkääjän uran 384 tehopiste Liigassa. Pyörälä on nyt yhden pisteen päässä Kärppien kaikkien aikojen parhaasta Liiga-pistemiehestä, Jari Viuhkolasta.

JYP onnistui tasoittamaan ottelun reilua viittä minuuttia myöhemmin. Petrus Palmu kaivoi puolustajan laukausta seuranneen irtokiekon lapaansa, ja ampui napakalla laukauksella vieraat tasoihin. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin tasalukemista.

Maaliton toinen erä oli hieman tunnusteleva. Ykköskorin maalipaikat uupuivat kummastakin päädystä, ja erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Alex Lintuniemen kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta.

Kolmannen erän alussa Kärpät otti pelin haltuunsa. Juho Lammikko iski joukkueensa 2-1 johtoon ajassa 43:06. Syöttöpisteen maaliin nappasi Mikko Niemelä, joka karvasi kiekon maalin takana seikkaillelleelta Markus Ruusulta. Loppulukemat 3-1 syntyivät Jussi Jokisen lavasta, kun hyökkääjä karvasi kiekon JYP puolustukselta ja pääsi Sami Anttilan avustuksella erinomaiseen vetopaikkaan. Kokenut hyökkääjä viimeisteli varmasti kauden seitsemännen maalinsa.

Ottelun jälkeen Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kiitteli tuttuun tapaan erinomaisesti pelannutta Patrik Rybaria.

Kova, tiukka peli. Toisessa erässä saimme pitkiä hyökkäyksiä, joilla saimme JYPiä väsytettyä. Sitten olimme hieman onnekkaita tuloksenteossa. Kolmannessa erässä kärsivällisyys tällä kertaa palkittiin. Tehtiin niin sanottuja hyviä maaleja. Pate Rybar on hienosti kantanut vastuuta, kun Justus on ollut poissa.

Kärpät varmisti voitolla paikkansa Champions Hockey Leaguessa kaudella 2020 – 21. Suomella on CHL:n tulevalle kaudelle neljä paikkaa, joista yksi menee mestarille ja loput kolmelle parhaalle runkosarjasijoituksen perusteella.