02.03.2022

Artikkelikuva: Mikko Kankainen

Jukurit – Kärpät 0-2

Kärpät voitti keskiviikkoiltana vieraissa Jukurit. Kyseessä oli joukkueiden kauden neljäs kohtaaminen, joista kolme aiempaa olivat päättyneet mikkeliläisten voittoihin. Iso kärppänimi Ikioma Areenan illassa oli kauden neljännen nollapelinsä pelannut Joel Blomqvist.

Ottelun ensimmäinen erä oli Kärpiltä hiukan hakemista, ja etenkin hyökkäyksien rakentaminen tuotti alkuun vaikeuksia. Kotijoukkue puski kovaa päälle työllistäen kärppävahti Joel Blomqvistia kahdeksan kertaa, kun taas virkaveli Oskari Salminen joutui torjumaan vain kahdesti. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen erän aikana ylivoimalle, mutta erätauolle siirryttiin lopulta lukemissa 0-0.

Toisessa erässä nähtiin jo aivan erivahva Kärpät, joka onnistui luomaan hyökkäyspäässä useita läheltä piti -tilanteita. Kaksi ylivoimatilannettakin avautui, mutta tulos jäi uupumaan. Vasta kolmannessa erässä pistetilit aukesivat. Hyökkääjien Saku Mäenalasen ja Ville Koivusen loistavasta esityöstä Arttu Paaso upotti tarkalla laukauksellaan kiekon häkkiin. Osuma oli nuorelle puolustajalle kauden neljäs. Pian avausmaalin jälkeen Kärppien kannattajat pidättelivät henkeään, kun Jukurit-hyökkääjä Kirill Maksimov karkasi läpiajoon. Blomqvist ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan torjui maalintekoyrityksen varsin varmoin elkein.

Ajassa 52:56 Kärppien nelosketju vei vierasjoukkueen kahden maalin johtoasemaan. Hyökkääjä Kirill Slepets pääsi iskemään ketjutovereidensa Aku Rädyn ja Arttu Hyryn alustuksesta Liiga-uransa ensimmäisen maalin. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut pari minuuttia, kun Jukurit lähti hakemaan kavennusta kuudella viittä vastaan. Vierasjoukkue piti kuitenkin maalinsa puhtaana siitä huolimatta, että viimeiset 18 sekuntia se taisteli neljällä kuutta vastaan, kun puolustaja David Sklenicka komennettiin jäähyaitioon. Kaksi tehtyä ja nolla päästettyä maalia tarkoittivat summerin soidessa sitä, että kolme pistettä lähti Kärppien mukaan Ouluun.

“Ekassa erässä nähtiin, miksi Jukurit on kärkijoukkue, ja kyllä me oltiin potku perässä. Tosi vaikeaa oli tuo paineen alta lähteminen meillä. Siinä on kyllä työmaata. Kakkoserään parannettiin paljon. Parannettiin sitä paineen alta lähtöä, kamppailupelaamista, me pelattiin kurinalaisesti, vaihdettiin oikein, saatiin momentumia. Vaikka ylivoima ei toiminut, niin se oli hyvä erä meiltä. Kolmannessa maltettiin puolustaa, iskettiin vastaan ja tehtiin tarvittavat maalit. Lopussa vielä taisteltiin kovaa. Paljon hyvää, paljon kehitettävää, mutta tuo on se tapa, jos ja kun me mielitään menestyä vielä tästä eteenpäin”,

summasi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki illan kulkua.

Kärppien peliviikko jatkuu lauantaina 5.3. kello 17 kotona Raksilassa. Luvassa on klassinen etelä vastaan pohjoinen -asetelma, kun vieraaksi Oulun Energia Areenalle saapuu Helsingin IFK. Liput otteluun lunastat nopeasti Ticketmasterista!