23.01.2020

Kärpät nappasi täydet pisteet mukaansa Hakametsästä, kun Ilves kaatui maalein 0-3. Kotijoukkue juhlisti ottelun alla seuralegendojaan.

Alkuseremonioista pienen lisäpotkun otteluun saanut Ilves tuli peliin sisään räjähtävästi. Rohkea ja energinen pelaaminen tuotti maalipaikkoja jo avausminuuteilla, ja kiekko kävi avauserässä kertaalleen jopa tolpassa saakka. Erän edetessä Kärpät kuitenkin vastasi haasteeseen, ja kiekko alkoi löytää tietään kohti Lukas Dostalin vartioimaa Ilves-maalia. Kärpät pääsi hieromaan ylivoimaansa ensimmäisen kerran erän puolivälin jälkeen, mutta tuloksetta. Niko Peltolan kiekon sulkemisesta ottama rangaistus erän lopussa kuitenkin kostautui, kun Jesse Puljujärvi iski illan avausmaalin näyttävien liikkeiden päätteeksi ajassa 19:36. Syöttöpisteet maaliin kirjattiin Shaun Heshkalle ja Juho Lammikolle. Avauserässä Lukas Dostal torjui mukavat 17 laukausta.

Toisessa erässä Ilves piti kiekkoa hallussaan, mutta tolppaa lähemmäs ei taaskaan päästy. Justus Annunen pysäytti varmoin ottein toisessa erässä 10 laukausta, ja kahden erän jälkeen torjuntoja oli kasassa 17. Koko kauden erinomaisesti toiminut alivoima oli rautaa myös tänään, sillä Kärpät selvitti toisessa erässä kolme Ilves-ylivoimaa. Ilves pelasi kokonaisuutena vahvan erän, mutta palkintoa ei tullut. Kotijoukkueen tuskaa lisäsi Julius Junttilan 0-2 osuma erän loppupuolella. Junttila pommitti viivasta suoraan Ludwig Byströmin syötöstä kauden 15. osumansa, ja toiselle erätauolle lähdettiin Kärppien 0-2 johdossa.

Kolmas erä ei muuttanut illan suuntaa. Justus Annunen jatkoi teräviä otteita maalillaan ja muu joukkue ei tinkinyt työmoraalista senttiäkään. Tasaisessa erässä kumpikaan ei onnistunut saamaan varsinaista niskalenkkiä toisesta, vaan peli virtasi kumpaankin suuntaan. Erän ainoa osuma syntyi tyhjään maaliin, kun Mika Pyörälä polki irtokiekkoon, siirsi sen Juho Lammikolle, ja Lammikko puttasi kiekon varmasti sisään. Voittolukemat kirjattiin Kärpille 0-3.

Lehdistötilaisuudessa Mikko Manner nosti oman joukkueensa pelistä esiin alivoiman ja erinomaisen maalivahtipelaamisen.

Omalta joukkueelta hieno esitys. Kovaa joukkuetta vastaan onnistuttiin todella hyvin. Justus Annunen viimeisenä lukkona, hyvä alivoimapelaaminen. Sitä kautta saatiin tänään voitto todella kovasta kotijoukkueesta.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina, kun TPS saapuu Ouluun. Pitkään sarjan hännillä majaillut TPS taistelee paikasta pudotuspeleihin, ja viime aikojen otteet ovat osoittaneet sen, että joukkueella on täysi usko tuohon tavoitteeseen. Lauantaina luvassa on täysi työpäivä, mikäli Kärpät mielii jatkaa voittojen tiellä myös kotikaukalossaan.

Kärpät – TPS Oulun Energia Areenalla lauantaina 25.1. kello 18:30!