31.10.2020

Kärpät lähti Isomäki Areenan lauantai-iltaan niskassaan kolme peräkkäistä tappiota. Myös Ässät oli hävinnyt edellisiltana Pelicansille Lahdessa, joten molempien joukkueiden voitonnälkä oli aistittavissa pelin alkuminuuteista lähtien. Erittäin tiukan taistelun päätteeksi Kärpät onnistui lyömään Ässät varsinaisella peliajalla lukemin 3-4.

Välittömästi kiekon tiputtua jäähän oli selvää, että niin Kärpät kuin Ässätkin olivat lähteneet voittamaan. Vaikka ottelun alkupuolella ei erikoistilanteilla herkuteltukaan, onnistuivat molemmat joukkueet luomaan useita hyviä maalipaikkoja. Ottelun avausosuma nähtiin Ässien toimesta, kun ajassa 05:48 hyökkääjä Roni Hirvonen iski kultakypärä Peter Tiivolan tarjoilusta kiekon kärppämaaliin. Kärpät laukoi hanakasti pyrkien tasoittamaan tilannetta, mutta maalivahti Rasmus Tirronen pysytteli lujana maalinsa edustalla. Pelin ensimmäinen jäähy vihellettiin ajassa 13:05, ja istumaan lähti kärppäpuolustaja Ludwig Byström poikittaisesta mailasta. Vierasjoukkue onnistui selvittämään alivoimatilanteen eikä avauserässä syntynyt enempää tilastomerkintöjä.

Kärppien tasoitus syntyi toisen erän alkupuoliskolla, kun jo ensimmäisessä erässä energisesti esiintynyt hyökkääjä Aatu Räty onnistui toimittamaan kiekon loistavia otteita esittäneen Tirrosen taakse. Maali oli Rädylle kauden ensimmäinen, johon ketjukaveri Jari Sailio kirjautti itselleen syöttöpisteen. Tämä kyseinen tehopiste oli Sailiolle Liiga-uran kahdessadas.

Vain muutama peliminuutti myöhemmin Räty kunnostautui maalinteossa jo toistamiseen, kun puolustaja Topi Niemelän nopea kääntö löysi Ässät-maalille ennättäneen hyökkääjän. Tässä kohtaa Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin päätti ottaa joukkueelleen aikalisän. Miltei välittömästi tämän jälkeen pelattiinkin seuraavat pari minuuttia tasavajaalla, kun hyökkääjä Jussi Jokinen sai kaksiminuuttisen mailasta kiinnipitämisestä ja Ässien Sebastian Wännström puolestaan komennettiin boksiin koukkaamisesta. Kotijoukkue onnistui tasoittamaan pelin neljällä neljää vastaan. Osuma oli hyökkääjä Nick Merleyn käsialaa.

Ottelun viimeiseen erään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa 2-2. Tunteet kävivät kuumina, ja ajassa 41:15 yhteensä neljä miestä luisteli jäähylle. Kaksiminuuttista väkivaltaisuudesta lähtivät istumaan kärppäpuolustaja Taneli Ronkainen ja Ässien Nick Merley. Lisäksi Ässien puolustaja Kasper Kotkansalo sai rangaistuksen selästä taklaamisesta, jonka seurauksena miehelle langetettiin myös kymmenen minuutin käytösrangaistus. Kotkansalon kakkosta istumaan passitettiin ottelun avausmaalista vastannut Roni Hirvonen. Tämä ylivoimatilanne tuotti Kärpille tulosta, kun hyökkääjä Radek Koblizek vei vierasjoukkueen 2-3 johtoon. Maali oli Koblizekille kauden ensimmäinen. Syöttäjiksi merkittiin hyökkääjät Michal Kristof sekä Jussi Jokinen.

Jännitysnäytelmä piti otteessaan ottelun viimeisille minuuteille saakka, kun ensin kotijoukkue nousi tasoihin Peter Tiivolan maalilla. Kärpät ei lamaantunut tasoitusosumasta, vaan jatkoi kiivaasti taisteluaan täydestä pistepotista. Ajassa 56:48 oululaisten kova työnteko palkittiin, kun jo kolmas kärppäpelaaja onnistui tehtailemaan kauden ensimmäisen osumansa. Puolustaja Ludwig Byströmin laukaus löysi tiensä Ässät-maalin perukoille hyvän maskin avustuksella. Lopulta summerin soidessa taululla komeilivat lukemat 3-4, ja Kärpät otti Porista kotiinviemisiksi kolme sarjapistettä.

Pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Raksilassa. Tuolloin Kärpät kohtaa HPK:n Oulun Energia Areenalla kello 18:30 alkavassa ottelussa. Liput peliin lunastat kätevästi Ticketmasterista. Tervetuloa kannustamaan!