29.09.2023

Kärpät – SaiPa 4-2

Yleisöä: 3566

Kärpät kohtasi kauden neljännessä kotiottelussaan SaiPan. Petolauma oli saanut hyvän startin peliviikkoon voittaessaan vieraissa Sportin, ja joukkueen hyvä vire jatkui myös perjantai-iltana Raksilassa – eikä vähiten upean kotiyleisön ansiosta!

Kärpät lähti otteluun vahvasti. Kiekkoa pyöriteltiin pääosin kotijoukkueen hyökkäyspäässä ja maalipaikkojakin nähtiin avauserän aikana runsaasti. Ensimmäinen osuma syntyi kuitenkin SaiPa-mailasta, kun vieraiden hyökkääjä Valtteri Ojantakanen ujutti kiekon Kärppien maaliin. Kärpät ennätti erän aikana rinnalle, kun ajassa 17:44 puolustaja Miika Koivisto onnistui maalinteossa. Syötön ylivoimamaaliin antoi hyökkääjä Joonas Kemppainen.

Illan tehokkain pistemies oli hyökkääjä Kasper Björkqvist kahdella maalillaan ja yhdellä maaliin johtaneella syötöllään. Ensimmäisensä Björkqvist pääsi niittaamaan aivan toisen erän alussa. 2-1 osuman syöttäjinä toimivat Atte Ohtamaa sekä Kemppainen.

Toiselta erätauolta palattiin noissa 2-1 lukemissa. SaiPa onnistui kolmannessa erässä pistämään kotijoukkueen selkä seinää vasten, kun lappeenrantalaisjoukkue onnistui maalinteossa hyökkääjä Roni Karvisen johdolla. Kärpät haastoi tämän tilanteen, ja koska haasto videotarkistuksen jälkeen hylättiin, langetettiin Kärpille kahden minuutin joukkuerangaistus. Joukkue taisteli kotiyleisön tuella läpi tuon kaksiminuuttisen selvittäen sen puhtain paperin.

Illan voittomaali syntyi ajassa 46:04, ja se oli hyökkääjä Teemu Turusen käsialaa. Syöttöpisteet tähän ansaitsivat Björkqvist ja Ohtamaa. Ottelun viimeisillä peliminuuteilla Björkqvist kaunisteli vielä ylivoimalla loppulukemiksi 4-2 ja Kärpät luisteli kaukalosta kolme sarjapistettä rikkaampana.

(4-2 maali päivitetään artikkeliin myöhemmin)