27.09.2023

Sport – Kärpät 1-2

Kärpät nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa keskiviikkoiltana Vaasassa Sportia vastaan. Isäntäjoukkue tuli pelin alkuun vahvasti, ja Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan alussa näki, kumpi joukkue oli voittanut ja kumpi hävinnyt edelliset ottelunsa.

Sportin hyvästä startista huolimatta illan ensimmäinen osuma oli Kärppien käsialaa. Hyökkääjä Arttu Hyry iski kauden ensimmäisen maalinsa ajassa 11:20 puolustajien Tommi Kivistön ja Arttu Paason esityöstä. Viitisen peliminuuttia myöhemmin kotijoukkue tuli ottelussa rinnalle, kun hyökkääjä Johan Sundström tasoitti lukemat 1-1.

Toisessa erässä kuuluisa momentum vaihteli joukkueiden välillä, ja Kärpät pääsi ylivoimalle kolmesti. Paikoista huolimatta kiekko ei löytänyt tietään maaliin asti, ja toiselle erätauolle lähdettiin ensimmäisen tapaan tasalukemissa.

Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla Kärpille koitti synkkä hetki, kun puolustaja Martin Jandusille vihellettiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Kärppien kova taistelu alivoimalla piti kuitenkin vaasalaiset poissa pahanteosta, ja keltamustat edelleen mukana pelissä.

Lopulta ottelun ratkaisijaksi nousi hyökkääjä Ville Koivunen, joka Hyryn tapaan onnistui viimeistelemään kauden ensimmäisen Liiga-maalinsa. Syötöt maaliin operoivat hetkeä aiemmin jäähyboksista vapautettu Jandus sekä hyökkääjä Julius Junttila!

Kärpät päättää peliviikkonsa perjantaina Raksilassa Lappeenrannan SaiPaa vastaan. Luvassa on after work -teemainen ilta, joka sisältää muun muassa hyvää musiikkia sekä teeman mukaisia ruoka- ja juomatarjouksia. Liput kello 18.30 alkavaan otteluun lunastat kätevimmin Ticketmasterista.

Psst! Ravintola Routa avaa ovensa jo kello 17.00. Lämpimästi tervetuloa!