22.02.2022

Kärppien peliviikko koostuu kolmesta vierasottelusta. Joukkue matkusti eilen Jyväskylään, missä se kohtaa tänään tiistaina kello 18:30 alkavassa matsissa JYPin. Loppuviikosta keltamustat suuntaavat Hämeenlinnaan, kun perjantaina ja lauantaina vastassa on HPK.

Vuorossa on runkosarjan neljäs kohtaaminen Kärppien ja JYPin välillä. Ensimmäisen kerran joukkueet olivat vastakkain kauden avausottelussa Raksilassa. Tuolloin oululaiset nappasivat täydet kolme pistettä lukemin 6-2. Marraskuisessa torstai-illassa Jyväskylän LähiTapiola Areenalla keltamustat onnistuivat takomaan peräti 10 maalia, joiden myötä pistepotti kasvoi jälleen kolmella. Viimeisin keskinäinen taistelu käytiin Oulun Energia Areenalla tapaninpäivänä. Tuolloin Kärpät oli vahvempi maalein 5-1.

Viidestä edellisestä ottelustaan JYP ei ole onnistunut voittamaan yhtään – Kärpätkin vain kaksi. On sanomattakin selvää, ettei kummassakaan leirissä olla tyytyväisiä edellisten pelien saldoon ja taistelu voitosta on tänään nälkäistä.

Edellisen kerran jyväskyläläiset ovat olleet tositoimissa vajaat kaksi viikkoa sitten JYP-leirissä vallinneen koronatartuntatilanteen vuoksi. Tämäniltainen kohtaaminen onkin siirretty ottelu viime viikon keskiviikolta.

Hyökkääjä Antti Kalapudas siirtyi viime viikolla JYPin riveistä kärppäpaitaan ja kohtaa tänään entisen seuransa ensimmäistä kertaa siirron jälkeen. Jo paluuottelussaan viime perjantaina Kalapudas onnistui maalinteossa viimeistelemällä Kärppien kolmannen osuman. Hyökkääjä pelaa varsin tehokasta kautta, sillä kuluvalla kaudella hän on tehnyt 44 pelaamassaan ottelussa yhteensä 28 pistettä (6+22). Kalapudas nähdään tänään ykkösketjun keskellä laidoillaan Mika Pyörälä ja Ville Leskinen.

Kärppien kokoonpano tänään:

Pyörälä – Kalapudas – Leskinen
Wellman – Bourke – Emanuelsson
Räty – Mustonen – Aaltonen
Slepets – Hyry – Hermonen
Heikkala

Byström – Niemelä T
Paaso – Niemelä M
Ronkainen – Niskala

Galimov
(Blomqvist)

Ottelua voi seurata suorana C Moresta sekä Radio City Oulun Kiekkoradiosta!