03.04.2021

KooKoo – Kärpät 3-0

Kärpät jäi lauantai-iltana maaleitta ja pisteittä Kouvolassa. Ottelun avausmaali syntyi vasta kolmannen erän alussa, jonka jälkeen kotijoukkue KooKoo onnistui maalinteossa vielä kahdesti illan aikana.

Avauserä tarjoili tilastollisesti ainoastaan kaksi jäähyä; yksi kummallekin joukkueelle. Erikoistilanteista ei syntynyt tulosta. Kärppien Justus Annusta työllistettiin 11 torjunnan verran, ja KooKoon Oskari Salmiselle merkittiin puolestaan yhdeksän torjuntaa. Ensimmäiselle erätauolle siirrytiin lukemissa 0-0.

Toisessa erässä nähtiin niin ikään jäähyt kummankin porukan toimesta, mutta näissäkin joukkueet onnistuivat pitämään pintansa alivoimalla. Avausmaali odotutti yhä itseään pelin siirtyessä kolmanteen erään.

Illan kolmas ja viimeinen erä antoi ottelulle uuden käänteen, kun ajassa 43:05 kotijoukkue olikin jo kahden maalin johtoasemassa. Ensin KooKoon kultakypärä Ahti Oksanen vei Joni Tuulolan ja Kyle Platzerin alustuksesta joukkueensa 1-0 johtoon, ja vain 30 sekuntia myöhemmin kakkosketjun laituri Vilmos Galló onnistui kasvattamaan johtoasemaa kahteen maaliin. Syöttäjiksi toiseen osumaan merkittiin Martin Berger ja Erik Karlsson. KooKoolla oli saumat kasvattaa johtoaan entisestään, kun Kärpille vihellettiin vielä pari kaksiminuuttista. Vierasjoukkueen alivoima kuitenkin kesti, eikä erikoistilanteista syntynyt pisteitä.

Kärpät haki kiivaasti kavennusta erän lopussa vaihtamalla maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan, mutta tuloksetta. Vain viisi sekuntia ennen erän loppua KooKoo naulasi lukemiksi 3-0, ja Kärpät joutui poistumaan kaukalosta pisteittä.

“Meiltä ryhdikäs startti. Kaikki pelaajat olivat hienosti valmiina ja sisuuntuneina viime kotitappiosta HPK:ta vastaan. Tiedettiin, että KooKookin on sisuuntunut – heilläkin tappio alla myös. Mutta ei pystytty hyödyntämään niitä hetkiä, kun meillä oli paikkoja, ja Salminen hoiti hienosti oman tonttinsa. Kakkoserä jatkui tasaisena ja momentumeja tuli molemmille. Kova tarkoitus oli pelata pelin paras erä kolmannessa, mutta vähän sellainen pimeä hetki koitui tällä kertaa meidän kohtaloksi. Nyt kun on ollu vähän vaikeaa, niin ei valitettavasti pystytty nousemaan sieltä enää sen takaiskun jälkeen, ja KooKoo sai ansaitun voiton”,

kiteytti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner pelin kulkua ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.