07.03.2020

Kärpät saa tänään vieraita Kouvolasta, kun paikkaansa kuuden parhaan joukossa hakeva KooKoo toimii illan vierasjoukkueena. Perhepeliksi teemoitettu ottelu käynnistyy kello 17:00.

Kärpät varmisti kolmannen perättäisen runkosarjavoittonsa viime tiistaina, kun Jukurit kaatui vieraskaukalossa maalein 3-5. Runkosarjan viimeiset neljä ottelua ovat täten sarjasijoitusten suhteen panoksettomat, mutta hyökkääjä Juho Lammikon mukaan se ei otteluiden lähtökohtiin vaikuta.

Jokainen peli halutaan tietysti voittaa, joten ei sillä ole varsinaisesti väliä. Yritämme parantaa omaa peliämme ja saada taas seuraavaa vaihdetta silmään kevättä ajatellen.

Illan vieras saapuu Raksilaan vähintäänkin haastavan iltapuhteen jälkeen. Paikastaan sarjataulukon kolmen parhaan joukossa taisteleva KooKoo kärsi kirvelevän tappion sarjajumbo Sportille. KooKoo johti ottelua jo maalein 0-2, mutta Sportin viisi perättäistä osumaa käänsi ottelun vaasalaisille.

Vahvan avauserän pelanneen KooKoon illan valopilkkuna toimi ykkösketju, joka vastasi joukkueen kummastakin maalista. Illan avausosuman iski unkarilaishyökkääjä Vilmos Galló, ja toisen maalin uransa ylivoimaisesti parasta kautta pelaava kokenut hyökkääjä Kim Strömberg. Ketjun kolmantena lenkkinä toimii tänäänkin kärppäkasvatti ja kolminkertainen suomenmestari, Juha-Pekka Haataja.

Iskussa on ollut myös Kärppien ykkösketju. Lammikon sentteröimän ketjun laidoilta löytyy nuoruuden intoa ja kokemuksen tuomaa varmuutta. Liigan pistepörssin kolmossijalta löytyvä Jesse Puljujärvi ja Kärppien kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi Liigassa vastikään noussut Mika Pyörälä ovat Lammikolle mieluisat pelikaverit. Tasaista tulosta tehnyt ketju onkin pysynyt kasassa käytännössä koko kauden.

Totta kai se auttaa, että on samat ketjukaverit ja tietää kenen kanssa pelaa. Ei se ainakaan huononna sun pelaamista. Usein kauden aikana ketjut vaihtuvat, mutta olen todella kiitollinen, että olen saanut pelata koko kauden samojen kavereiden kanssa.

Muutokset Kärppien kokoonpanossa nähdään kolmosketjussa ja pakistossa. Radek Koblizek hyökkää tänään kolmosketjussa Jussi Jokisen ja Janne Pesosen oikealla puolella. Pakistossa puolestaan Shaun Heshka tekee paluun kokoonpanoon helmikuun 15. päivä kärsityn loukkaantumisen jälkeen. Heshka hyppää tutulle paikalle ykköspariin.

Kärpät tänään:

Illan ottelu on teemoitettu perhepeliksi. Otteluun on myynnissä pääsylippuja perheystävälliseen hintaan. Kulmien ja päätyjen istumapaikat maksavat kyseiseen otteluun 10,5€ + käsittelykulut (norm 20€ + käsittelykulut). Lue lisää perhepelistä!

Kärpät – KooKoo käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!