04.02.2022

Kärpät kärsi tappion KooKoolle vieraskaukalossa maalein 5-2. Stanislav Galimov jätti ottelun kesken loukkaannuttuaan toisessa erässä.

Avauserä oli pelillisesti kotijoukkueen hallintaa. Kärppien kiekollinen peli ei ottanut kulkeakseen, ja KooKoo onnistuikin luomaan leijonanosan ensimmäisen kaksikymppisen laukauksista. Kärpät joutui rikkomaan erässä kahteen kertaan. Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, kun KooKoo jauhoi erän toista ylivoimaansa. Teemu Rautiainen pääsi kiepauttamaan itsensä vapaaksi maalin edustalle ja vei joukkueensa johtoon ajassa 19:12.

Toisen erän alussa näytti, että KooKoo lisää kierroksia ja menee menojaan ottelussa. Ville Meskasen 2-0 osuma syntyi Eero Teräväisen ja Samuli Ratisen esityöstä ajassa 21:26. Ottelu otti kuitenkin vielä täyskäännöksen, kun toinen erä ylitti puolivälinsä.

KooKoo-hyökkääjä Teemu Engberg ajoi röyhkeästi maalille, ja jyräsi Kärppien maalivahti Stanislav Galimovin rajun näköisesti. Galimov kaatui jäähän, eikä noussut sieltä omin voimin. Venäläisvahti liu’utettiin paarien avulla pois kaukalosta, ja Kärppien maalille luisteli 19-vuotias lainamies Juha Jatkola. Engbergille tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus ryntäyksestä, ja Kärpillä oli edessään viiden minuutin ylivoima.

Kauaa ei Kärpät aikaillut maalinteon kanssa. Mika Pyörälä ohjasi joukkueensa maalin päähän, kun ylivoimaa oltiin ehditty seurata vain kolmetoista sekuntia. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Ludwig Byström ja Petter Emanuelsson.

Pyörälän maalista ehti kulua vain reilu minuutti, kun peli oli jo tasan. Kärppien avausmaalia alustanut Petter Emanuelsson sai tällä kertaa toimia viimeistelijänä, kun ruotsalaishyökkääjä iski kauden 13. maalinsa Arttu Paason ja Juhamatti Aaltosen esityöstä. Lisämaaleja ei nähty ylivoimalla, eikä enää koko toisessa erässä. Toiselle erätauolle suunnattiin lukemista 2-2.

Ihan kaikkia temppujaan ei tapahtumarikas ottelu ollut vielä kahden erän jälkeen paljastanut. Kolmannessa erässä kotijoukkue rokotti Kärppien huolimattomasta ylivoimapelaamisesta iskemällä 3-2 osuman alivoimalla päätöserän puolivälissä. Kärppien kiri ei ottanut käynnistyäkseen, ja erän lopun rangaistus ei helpottanut asiaa. KooKoo iski vielä kahdesti, ja loppulukemat kirjattiin KooKoolle 5-2.

Kärppien pelit jatkuvat huomenna SaiPaa vastaan. Vierasottelu käynnistyy kello 15:00.