03.10.2020

Kärpät kohtaa tänään Liiga-kauden 2020 – 2021 kotiavauksessaan Kouvolan KooKoon. Ottelu on monella tapaa merkittävä monelle eri taholle, mutta ylitse kaiken nousee Lasse Kukkosen uran päätös. Kukkonen pukee tänään Kärppien sotisovan ylleen viimeistä kertaa.

Kärppien pitkäaikainen kapteeni Lasse Kukkonen ajoi tänään viimeistä kertaa tutun matkan Oulun Energia Areenalle pelipäivän merkeissä. Pelipäivän intensiivisestä keskittymisestä tunnetulle Kukkoselle matka tuntui erityiseltä, vaikka rutiinit olivatkin tutut.

Mukavahan se oli tulla vielä kerran nautiskelemaan. Väänsin vähän Metallicaa ja Sentencediä soimaan, niin mikäs siinä.

Tavallisesti Kukkonen nähdään pelipäivänä tuima keskittyminen kasvoillaan. Varmasti sekin kaivetaan vielä tänään esille, mutta aamulla Areenalla liikkui rennompi mies.

Tällä hetkellä on tosi hyvä ja iloinen fiilis. Tosi erilainen, mutta samalla myös todella tunteikas ja hieno päivä. Hienoin asia on se, että saa kilpailla tuolla jäällä oikeasti. Kun on oikea peli kyseessä, niin haetaan sitä normaalia pelifiilistä myös itsekin.

Kärppien vastuuvalmentajana viimeistä kauttaan toimiva Mikko Manner aloitti taipaleensa Kärpissä samaan aikaan, kun Kukkonen palasi kotiin maailmalta. Seitsemänvuotinen yhteinen taival päättyy tähän iltaan, eivätkä ylisanat tahdo riittää, kun Mamba puhuu Lassen merkityksestä hänelle itselleen.

Ilman Lassea minä en koskaan olisi tällä paikalla seisonut, se on kylmä fakta. Valmentaja ei ole mitään yksin. Lasse on ollut ruumiillistuma koko seuran arvoista ja siitä, että edustetaan muutakin kuin sitä pelkkää jääkiekkoa. Ilman Lassen kaltaista viestikapulan viejää mikään yhteisö ei toimisi.

Yhden viimeinen – toisen ensimmäinen

Kukkosen valmistautuessa uransa viimeiseen peliin, on toinen pelimies täysin päinvastaisessa tilanteessa; Samu Tuomaala debytoi tänään Liiga-joukkueessa. 17-vuotias Tuomaala on pelannut alkukaudella kuusi ottelua Kärppien U20 joukkueessa tehopistein 2+2. Tuomaala hyökkää tänään yhdessä Jussi Jokisen ja Aleksi Mustosen kanssa.

Kauden ensimmäisen pelinsä saa tänään myös Aatu Räty, joka johtaa nelosketjua sentterin paikalta. Rädyn laidoilla hyökkäävät Janne Kuokkanen ja Radek Koblizek.

Lasse Kukkonen pelaa seitsemäntenä puolustajana, ja Kärppien maalilla jatkaa torstaina uransa avausvoiton torjunut Joel Blomqvist.

Kärpät tänään:

  

Viitonen on tänää kova sana Oulun Energia Areenalla. Lassen kunniaksi kaikki hanatuotteet ovat ennen peliä 5€, ja koko ottelun ajan viitosella saa Kärppien kioskeista limun & hodarin tai limun ja karkkipussin.

Tutustu ottelun poikkeusjärjestelyihin tästä.

Kärpät – KooKoo tänään Oulun Energia Areenalla kello 17:00! Liput otteluun Ticketmasterista!