15.10.2019

Oulun Kärpät ja Skellefteå AIK päättävät CHL:n alkulohkovaiheen tänään Raksilassa. Panokset ovat valtaisat, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä jatkaakseen jatkopeleihin.

Kärppien vaiherikas CHL-matka osuu tänään isoon ruutuun. Vastassa on ruotsalainen suurseura Skellefteå AIK, josta olisi tärkeää ottaa puhdas kolmen pisteen voitto. Muussa tapauksessa täytyisi jännittää myöhemmin alkavan Grenoble – Bern-ottelun tulosta.

Joukkueet pelasivat viikko sitten Ruotsissa, jolloin isäntäjoukkue oli vain niukasti vahvempi maalein 2-0. AIK teki voittomaalin avauserässä ja lähti sen jälkeen huolehtimaan, ettei omissa kolisisi. Toisen maalinsa se onnistui tekemään viimeisellä sekunnilla tyhjiin. Vaikka Kärpät jäi tuolloin vaille maaleja, oli oululaisten peli paikoitellen hyvää. Erityisesti toisessa erässä, kun Kärpät vei laukaukset 12-5, vieraat olisivat muutaman pompun osuttua kohdilleen venyttäneet verkkoa. Ottelu Ruotsissa osoitti, ettei tasoero ollut joukkueiden välillä kuitenkaan suuri, jos sitä oli ollenkaan. Tänään ei ole muita vaihtoehtoja kuin olla parempi.

Kärpät on E-lohkossa toisena pisteen takana Skellefteåta ja pisteen edellä Berniä. Suoralla kolmen pisteen voitolla Kärpät päätyisi lohkon ykköseksi, mutta muulla tuloksella täytyisi odottaa Bernin ottelun tulosta. Illan matsi Raksilassa on merkityksellinen myös Skellefteålle, joka tarvitsee tasapelipisteen.

Skellefteå paransi viime viikolla asemiaan Ruotsin pääsarjassa voittamalla kaksi ottelua ja nousemalla SHL:ssä kolmanneksi. Joukkue on voinut luottaa ykkösmaalivahtiinsa Gustav Lindvalliin, joka on pelannut joukkueen 10 sarjaottelusta 9 komealla torjuntaprosentilla 92,7. Se oli nimenomaan Lindvall, joka onnistui jättämään Kärpät nollille. CHL:n puolella maalivahti on pelannut kolme ottelua ja tilastoinut prosentiksi 93,94.

Puolustus on ollut myös Kärppien vahvuus. Liigassa koettiin hiljattain uskomaton nollapeliputki ja CHL-lohkossa Kärpät on päästänyt AIK:n kanssa vähiten maaleja. Asetelma vain korostaa jokaisen vaihdon ja laukauksen tärkeyttä. Vastuuvalmentaja Mikko Manner kertoo, että Kärpät oppi paljon viime tiistaina ruotsalaisvastustajasta.

Pitää olla koko ajan pää ylhäällä ja pystyä ennakoimaan peliä. Vastustaja on vähän sellainen kalaparvijoukkue. Jos me halutaan pelata samanlailla Liigassa eli paineistaa ja puolustaa etuperin, niin nyt vastassa on vielä astetta paremmin sitä tekevät erittäin luisteluvoimaiset pakit, jotka osaavat rytmittää peliä

Manner uskoo, että Skellefteån taitavasta puolustuksesta löytyy aukkoja ja ne täytyy hyödyntää.

Kamppailukovuus tilanteissa, valppaana oleminen sekä heidän painottoman puolen hyödyntäminen ovat varmaan avaimia tämän päivän pelissä.

Kärppien kokoonpanossa ei yllätyksiä nähdä. Jussi Jokinen on vahvuudessa mukana ja auttaa joukkuetta Michal Kristofin sekä Jari Sailion ketjun kolmantena lenkkinä. Maalilla torjuu Justus Annunen.

Peli alkaa kello 19:00 Oulun Energia Areenalla. Otteluliput löydät kätevästi Ticketmasterista, mutta jos sinulla on lauantain Tappara-pelin irtolippu tallessa, voit käydä lunastamassa kaksi lippua yhden hinnalla Kärppien toimistolta tai hallin lipunmyyntipisteeltä. Toimisto on auki kello 17 saakka.