27.02.2021

Kärppien neljän ottelun vieraspeliviikko tuli tänään päätökseensä Kouvolassa. Poikkeuksellisesti päiväotteluna pelattu KooKoo – Kärpät ratkesi varsinaisella peliajalla. Ottelu venyi kuitenkin kolmituntiseksi näytökseksi, kun peli ei päässytkään heti jatkumaan ensimmäisen erätauon jälkeen jäänhuoltotauon vuoksi. Lopulta 60 peliminuutin päätteeksi Kärpät voitti viikon viimeisen vastustajansa lukemin 3-2, ja kipusi sarjataulukossa kolmanneksi.

Ottelun ensimmäisessä erässä ei nähty yhtään maalia eikä myöskään jäähyjä. KooKoon maalivahtia Victor Brattströmiä työllistettiin erässä kahdeksan torjunnan verran, kun taas Kärppien Patrik Rybár pysäytti kiekon kuusi kertaa. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin siis lukemissa 0-0. Tauon jälkeen avausosumaa saatiin odotella vielä tovin aikaa, sillä jää vaati huoltotoimenpiteitä, ja joukkueet passitettiin takaisin pukukoppeihin kunnostustöiden ajaksi.

Noin 45 minuutin mittaiseksi venähtäneen tauon jälkeen ottelua päästiin vihdoin jatkamaan. Ajassa 26:33 vihellettiin ensimmäinen jäähy ja se langetettiin KooKoo-hyökkääjä Vilmos Gallólle kampituksesta. Tätä rangaistusta oli jäljellä enää 10 sekuntia, kun Kärpät onnistui hyödyntämään ylivoimansa. Maalia olivat tehtailemassa hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ja puolustaja Shaun Heshka sekä viimeistelijän roolissa Aaltosen ketjukaveri Michal Kristof. Pian avausosuman jälkeen Kärpät pääsi jälleen ylivoimalle, kun KooKoo otti joukkuerangaistuksen. Tämä erikoistilanne ei tuottanut tulosta ja peliä jatkettiin lukemissa 0-1 aina erän loppupuolelle saakka, kunnes oli Kärppien vuoro jäähyillä. Kotijoukkue sai pyörittää yli minuutin ajan kahden miehen ylivoimaa, kun hyökkääjä Aatu Räty ja puolustaja Libor Sulak istuivat rangaistuksiaan. Räty ehti jo vapautua jäähyboksista, mutta Sulakin vielä kärsiessä omaa tuomiotaan KooKoo iski. Tasoitusmaalin teki hyökkääjä Christian Thomas.

Kolmas erä startattiin tilanteessa 1-1. Kärppien toinen maali nähtiin ajassa 44:04, kun kapteeni Mika Pyörälä sai osuman pomppukiekkoon, jonka puolustaja Shaun Heska oli toimittanut maalin edustalle. Syöttöpisteen tästä kirjautti itselleen myös hyökkääjä Tuukka Tieksola. Erän puolivälin jälkeen ottelu maistui jo hienoisesti Kärppien voitolta, kun Libor Sulak vei vahvalla rannelaukauksella vieraat jo kahden maalin johtoasemaan. KooKoolle avautui kuitenkin oiva sauma kavennukselle, kun Mika Pyörälä sai rangaistuksen koukkaamisesta. Tässä kohtaa kotijoukkue komensi maalia vartioineen Victor Brattströmin vaihtoaitioon. Lopulta 2-3 kavennusosuma syntyikin kuudella neljää vastaan ja siitä vastasi Vilmos Galló. Osumat jäivät kuitenkin tähän, ja ottelu päättyi Kärppien kolmen pisteen voittoon.

Kärppälauma teki jälleen varsin onnistuneen vieraskiertueen etelään. Viikon neljästä ottelustaan se voitti kaikki ja haali reissulta mukaansa yhteensä 11 sarjapistettä. Oululaisilla on 39 pelaamastaan ottelusta kasassa 71 pistettä, ja tuon pistepotin turvin Kärpät sijoittuu sarjassa tällä hetkellä kolmanneksi!

Pelit jatkuvat Kärppien osalta tiistaina Raksilassa. Tuolloin vastaan asettuu KalPa kello 18:30 alkavassa ottelussa.